49. Kütüphaneler Haftası

49. Kütüphaneler Haftası -Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Güler: -Halk kütüphaneleri, okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlar olması


MUĞLA (A.A) - 49. Kütüphaneler Haftası, Muğlada kutlandı.
     Muğla Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesi Müdürü Rüveyda Güler, Halk kütüphaneleri, okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlar olması sebebiyle halkın üniversiteleridir dedi.
     Bu yıl Kütüphane Haftasının Yenileşim ve kütüphaneciler temasıyla kutlanacağını ifade eden Güler, Türkiyede kütüphanecilik hizmetlerinin yaygın olarak halk kütüphaneleri aracılığıyla yürütüldüğünü dile getirdi.
     Güler, kütüphanelerin düşünce özgürlüğünün kaynağını oluşturduğunu belirterek, Halk kütüphaneleri, okuma ve araştırma alışkanlığını geliştiren düşünce ve bilgi ürünlerinin insanlar arasında paylaşılmasını sağlayan kuruluşlar olması sebebiyle halkın üniversiteleridir. Kütüphaneler, toplumun sosyal kalkınmasına yardımcı olan kültürel, eğitici, dinlendirici, eğlendirici etkinliklerin yapıldığı merkezlerdir diye konuştu.
     Muğlada kütüphanenin kuruluşunun 1865e dayandığını anlatan Güler, şöyle konuştu:
     Hoca Mustafa Efendi 1865te 2 bin 984 kitapla kütüphaneyi kurmuştur. Bugün kitap sayısı 57 bin 556dır. İlimizde merkezde 3, ilçelerde 9 olmak üzere 12 adet halk kütüphanesi var. İlimiz halk kütüphanelerinde toplam 216 bin 217 kitap bulunmaktadır. Bu kitap ve kütüphanelerden 182 bin 203 kişi yararlanmıştır. Kütüphaneler geçmişte olduğu gibi gelecekte de kültüre değer veren insanların hayatında yerini korumaya devam edecektir.
     Konuşmaların ardından en çok kitap okuyan çocuk ve yetişkinler ile Kütüphane Haftası nedeniyle düzenlenen kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Daha sonra Hoca Mustafa Efendi İl Halk Kütüphanesinde açılan kitap sergisinin açılışı, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin tarafından yapıldı.
     Törene Vali Yardımcısı Ahmet Ali Barış, Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Kaan Erge öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar da katıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Akkır
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER