49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali -En iyi film ödülüne değer görülen Güzelliğin On Paretmez filminin Avusturya filmi olduğu yönündeki iddialarla ilgili Altın Portakal yönetimi açıklama yaptı


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde En iyi film ödülüne değer görülen Güzelliğin On Paretmez filminin Avusturya filmi olduğu yönündeki iddialarla ilgili Altın Portakal yönetimi açıklama yaptı.
     Altın Portakal Film Festivali yürütme kurulunca yapılan yazılı açıklamada, film festivalinde bu yıl En iyi film ödülüne değer görülen Güzelliğin On Paretmez filminin Avusturya filmi olduğu yönünde iddialar ortaya atıldığı belirtildi.
     Filmin Türkiye-Avusturya ortak yapımı olduğunu ve 49. Altın Portakal yönetiminin bu durumu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması yönetmeliğine uygun gördüğü vurgulanan açıklamada, her her festivalin, her yarışmanın kurallarının farklı olduğu, Antalya Altın Portakal Film Festivalinin, yarışmaya başvuran filmlerin yapımcılarından herhangi birinin Türk vatandaşı olması kaydıyla ortak yapımları ulusal yarışmaya kabul ettiği kaydedildi.
     Yapımcılardan biri Türk vatandaşı değilse bu kez filmi meydana getiren sanatsal figürlere bakıldığı anlatılan açıklamada, yönetmen, senarist, görüntü yönetmeni, müzik, dil, oyuncu gibi konularda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanların belirli kriterlerle puanlandıkları vurgulandı.
     Toplam 22 puan üzerinden yapılan oylamada puanların 14ü bulması halinde filmin yarışmaya kabul edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yönetmelikte yer alan ilgili madde, filmin yarışmaya katılma şartlarını fazlasıyla taşıdığını gösteriyor. Ayrıca Hüseyin Tabakın ortaklıktaki payının yüzde 51in altında olması durumunda bile yönetmeni, senaristi, başrol oyuncuları ve karakter oyuncusunun Türk vatandaşı, orijinal çekim dilinin Türkçe olması nedeniyle puanlamada 15 puan aldı ve ulusal yarışmaya katılmaya yetkin bir film sayıldı.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER