5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü

5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü -Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle TEGV Bitlis Şubesi program düzenlendi


BİTLİS (A.A) - Bitliste Dünya Gönüllüler Günü münasebetiyle Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Bitlis Şubesi program düzenlendi.
     Vakıf binasında düzenlenen programa katılan Vali Veysel Yurdakul, TEGV Bitlis Birim Sorumlusu İlyas İçyerden çalışmalar hakkında bilgi alarak, vakıftaki öğrencilerle ve gönüllü öğreticilerle sohbet etti.
     Vali Yurdakul, gazetecilere yaptığı açıklamada, sivil toplum örgütlerinin desteklediği her organizasyonun başarıya ulaştığını söyledi.
     Valilik olarak yaptıkları projelere sivil toplum örgütlerini ortak ettiklerini ifade eden Yurdakul, Buradaki gönüllülük, çocuklarımıza da yansımış. Her şeyde olduğu gibi burada da Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfının desteklerini görüyoruz. Emeği geçen gönüllülere teşekkür ediyorum dedi.
     TEGV Bitlis Birim Sorumlusu İlyas İçyer ise, TEGVin ilköğretim çağındaki çocuklara eğitim desteği verirken, gönüllülük kavramının tanıtılmasını, benimsetilmesini, yaygınlaştırılmasını ve süreklilik kazanmasını sağlamayı hedeflediğini kaydetti.
     İçyer, şöyle konuştu:
     TEGV, Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılında ilan edilen 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü vesilesiyle ulusal bir gönüllülük hareketine öncülük etmek amacıyla Gönüllü Olmak İçin Parmak Kaldır kampanyasını başlattı. TEGV, Dünya Gönüllüler Gününü Türkiye genelindeki 88 etkinlik noktasında, 3-7 Aralık tarihlerinde gerçekleştireceği farklı etkinlikler ve 5 Aralıkta İstanbulda düzenlenecek konferansla kutlayacak.
     Programa Eren Holding Bitlis Temsilcisi Metin Kazaz, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Danışmanı Mutlu Arslan, Bitlis Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Şefi Songül Kaya, Yerel Kalkınma ve Proje Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Ferhat Gök, Ahmet Eren İlköğretim Okulu öğrencileri, öğretmenleri ve gönüllü üniversite öğrencileri katıldı.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER