5. Büyükelçiler Konferansı

5. Büyükelçiler Konferansı -Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Brezilya Dışişleri Bakanı Patriota ve İsveç Dışişleri Bakanı Bildt ile görüştü


İZMİR (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota ve İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile görüştü.
     Bakan Davutoğlu, 5. Büyükelçiler Konferansı İzmir programı kapsamında Swiss Otel Grand Efes Otelinde konuk bakanlarla ayrı ayrı biraraya geldi.
     Görüşmelerde Brezilya Dışişleri Bakanı Patriota, Bakan Davutoğlunu ülkesine davet etti ve uzun zamandır gerçekleşmeyen bu ikili ziyareti beklediklerini vurguladı. Davutoğlu da bu ziyareti en kısa sürede gerçekleştirmeyi arzuladığını ifade etti.
     Latin Amerikadaki gelişmelerin ele alındığı görüşmede Türkiyenin bölgedeki ekonomik gelişmeleri nasıl değerlendirebileceği ele alındı.
     Türkiye ile Brezilya arasında işadamları ve üniversiteler nezdindeki işbirliğinin de öneminin altı çizildi, İsveç ile birlikte üç ülkenin işbirliğinin artarak sürmesinin yararına değinildi.
     Davutoğlunun İsveç Dışişleri Bakanı Bildt ile görüşmesinde Bildt, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün ziyaretinin beklendiğini belirtti, Davutoğlunu ikili ziyaret için ülkesine davet etti.
     Bildtin Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan ziyaretlerindeki izlenimlerini aktardığı görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıstaki gelişmeler ele alındı, Balkanlardaki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
     İkili görüşmelerin ardından üç bakan üçlü bir görüşme de yaptı.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı/Nevbahar Kabaklı
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber 5. Büyükelçiler Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER