Devlet

Devlet-vatandaş dayanışması iş yeri imkanı sağlıyor -Gümüşhane Vali Yardımcısı Karatepe: Sosyal güvencesi olmayan yoksul vatandaşlarımıza 15 bin liraya kadar kredi vererek iş yeri açma imkanı sağlıyoruz


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Vali Yardımcısı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cahit Karatepe, sosyal güvencesi olmayan yoksul vatandaşlara 15 bin liraya kadar kredi vererek iş yeri açma imkanı sağladıklarını söyledi.
     Karatepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devlet-vatandaş dayanışması ile yoksul ve sosyal güvencesi olmayanlara iş yeri açma imkanı sağladıklarını belirtti.
     Kimseye muhtaç olmadan, doğrudan devlet desteği ile gelir getirici projeler üreterek, kendi ayakları üzerinde durmak, üretici konuma gelmek isteyen, zamanı geldiğinde de aldığı krediyi geriye ödeyebilme durumuna gelen yoksul ve sosyal güvencesi olmayan vatandaşların başvurularının değerlendirildiğini ifade eden Karatepe, İlimizde bugüne kadar 8 vatandaşımız başvuruda bulundu. Vakfımız mütevelli heyeti tarafından yapılan değerlendirme sonrası gümüş işlemeciliği, sera, PVC atölyesi, kuru temizleyici, pestil-köme üretimi, ahşap ve ahşap yapımı, resim atölyesi ve lokanta açmak isteyen 8 vatandaşımıza 15 bin liraya kadar kredi vererek iş yerlerini açma imkanı sağladık dedi.
     Amaçlarının insanların mutluluğunu artırmak, onurlu, başı dik bireyler olarak yaşamalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Karatepe, şunları kaydetti:
     Projelerle hedef kitlede yer alan kişiler ekonomide aktif duruma getirilmiş, üretken duruma geçirilmiş, sürdürülebilir gelire ulaşmaları sağlanmıştır. Gerçekleştirilen projeler için kırsal ve kentsel konularda kişi başına en fazla 15 bin lira destek sağlanmaktadır. Geri ödemeler ilk 2 yıl ödemesiz, sonraki 6 yıl 6 eşit taksitle olmak üzere 8 yıl vade ile faizsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Meyvecilik projelerinde ise proje konusu faaliyetin uzun vadede gelir getirecek türden bir ekonomik faaliyet olması nedeniyle geri ödemeler 5 yıl ödemesiz, sonraki 6 yılda 6 ay eşit taksitle olmak üzere 11 yıl vadeli olarak düzenlenmektedir.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER