5. Büyükelçiler Konferansı

5. Büyükelçiler Konferansı -Dışişleri Bakanı Davutoğlu: -İsveç, Brezilya ve Türkiye arasında gelişen bir trend oluştu ve bu trende üçlü dayanışma adını verdik


İZMİR (A.A) - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsveç, Brezilya ve Türkiye arasında gelişen bir trend oluştu ve bu trende üçlü dayanışma adını verdik dedi.
     5. Büyükelçiler Konferansının İzmir programı, Swissotel Grand Efeste başladı.
     Konferansın açılış bölümüne, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriotanın da aralarında bulunduğu 250 dolayında büyükelçi katıldı.
     Davutoğlu, yaptığı konuşmada, 5. Büyükelçiler Konferansının Ankaranın ardından İzmirde yapılmasına karar verdiklerini belirterek, İzmirin, Akdenizdeki tarihi en eski şehirler arasında yer aldığını söyledi.
     Büyükelçiler Konferansının uluslararası bir forum haline geldiğini anlatan Davutoğlu, meslektaşları İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ve Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio Patriota ile ortak konularda görüşme fırsatı bulduklarını söyledi.
     İsveç, Brezilya ve Türkiye arasında gelişen bir trend oldu ve bu trende üçlü dayanışma adını verdik diyen Davutoğlu, 3 ülkenin şu ana kadar çeşitli konularda ortak çalışmalar yaptığını, Brezilya ile nükleer meselelerde, İsveç ile çeşitli Kafkas konularında çalıştıklarını ifade etti.
     Davutoğlu, Brezilya ve İsveç ile ortak konularda çalışmanın süreceğini, konuk dışişleri bakanlarını İzmirde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.
     (Sürecek)
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Nevbahar Kabaklı
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber 5. Büyükelçiler Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER