5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu

5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu -Azerbaycan Milletvekili Paşayeva: -Türkiye ve Azerbaycan işbirliğinin artan gücü birçoklarını rahatsız ediyor -Adaletli dünya için zorlamayla değil, adil çözümlerin olduğu bir bölge oluş


GİRESUN (A.A) - Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Türkiye ve Azerbaycan işbirliğinin artan gücünün birçoklarını rahatsız ettiğini savundu.
     Paşayeva, Giresun Üniversitesince rektörlük binası konferans salonunda düzenlenen 5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumunda yaptığı konuşmada, birçok gücün Türkiye ve Azerbaycanın bölgedeki haklarını elde etmesini istemediğini öne sürerek, Türkiye ve Azerbaycan işbirliğinin artan gücü birçoklarını rahatsız ediyor dedi.
     Hakların elde edilmesinde gençlerin önemli bir görev üstlenmesi gerektiğine işaret eden Paşayeva, Bölgede barış için çalışacağız. Bütün barış inisiyatiflerini kullanarak barışın neden sağlanamadığını dünyaya daha iyi duyuracağız. Gençler bunları sosyal mekanlarda bile tartışacaklar. Başka türlü bir barışın yapılması mümkün değil diye konuştu.
     Paşayeva, bölgenin içinde bulunduğu durumun gelecekte daha da kötüye gideceğini savunarak, şunları kaydetti:
     O nedenle gençlere ne yazık ki daha kötü bir bölge miras bırakarak politikadan gideceğiz. Çözüm karşılıklı olarak herkesin el uzatmasıdır. Bir tarafın taviz vermesi hiçbir zaman çözüm olmaz. Rusya-Gürcistan gerginliğinin bölgede yarattığı rahatsızlıklar, çok ciddi rahatsızlıklardır. Biz isteriz ki problemler çözülsün. Hepimiz birlik ve beraberlik içinde dünya bizim evimizdir düşüncesiyle huzurun sağlanması için bir şeyler yapmalıyız. Adaletli dünya için zorlamayla değil, adil çözümlerin olduğu bir bölge oluşursa o zaman gerçek huzuru yakalamış oluruz.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin - Veysel Kara
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber 5. Karadeniz Uluslararası Sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER