5. Uluslararası Ar

5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi -UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Burkay: -Bu sene de sektöre sunulacak birbirinden ilginç projeler gelmeye başladı. Konvansiyonel tekstillerden, katma değeri yüksek teknik tekstillere geçiş i


BURSA (A.A) - Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından organize edilen Türkiye Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe 5. Uluslararası Ar-Ge Proje Pazarı Zirvesi, 4-5 Nisan tarihlerinde, Bursada yapılacak.
     UTİB Başkanı İbrahim Burkay, yazılı açıklamasında, zirvede, belirlenen temalarda önemli Ar-Ge merkezleri ve teknopark çalışanlarının, inovatif proje önerilerini sanayici ve ihracatçılara sunacağını ve böylece projelerin ortaklığa dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirtti.
     Burkay, 2009dan bu yana sektörde uygulanmak üzere 600e yakın proje önerisi geldiğini belirterek şunları kaydetti:
     Dünyada tekstil ve konfeksiyon sektöründe trendler, teknik ve fonksiyonel ürünlere doğru ilerlerken, biz 4 yıldır gerçekleştirdiğimiz Tekstil ve Konfeksiyon Sektöründe Ar-Ge Proje Pazarı etkinlikleriyle Türkiyede bu alanın öncüsü olduk ve 4 senedir başarı ile yürütmüş olduğumuz Ar-Ge Proje Pazarının bu sene 5incisini düzenlemekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu sene de sektöre sunulacak birbirinden ilginç projeler gelmeye başladı. Konvansiyonel tekstillerden, katma değeri yüksek teknik tekstillere geçiş için bu etkinlik çok önemli.
     Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde (Merinos AKKM) yapılacak yurt içi ve yurt dışından akademisyen ve araştırmacılarla, sanayici ve sektör temsilcileri bir araya getirecek zirve kapsamında, seminer, konferans ve Ev Tekstili Tasarım Yarışması etkinliği ve sergisi de gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber 5. Uluslararası Ar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER