5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik

5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik -Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Kuşcu: -Sokak hayvanlarının birer canlı olduğu ve yaşam haklarının bulunduğu, bu hakların sadece kamu görevlilerince değil, tüm insanl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürü Mehmet Kuşcu, sokak hayvanlarının birer canlı olduğu ve yaşam haklarının bulunduğunun, bu hakların sadece kamu görevlilerince değil, tüm insanlar tarafından korunması gerektiğinin unutulmamasını bildirdi.
     Kuşcu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede yaşayan evcil ve yaban hayvanlarının 2004 yılından bu yana 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile koruma altına alınıp, haklarıyla ilgili yasal güvencelerin getirildiğini hatırlattı.
     Bu kanunla hayvanların sahiplenilmesi, bakımı ve korunmasının hükümlere bağlandığını belirten Kuşcu, şunları ifade etti:
     Onların hayat hakları teminat altına alınarak, hayvanlara zarar veren bazı müdahaleler yasaklandı. Kanunda koruma, ön plana çıktı ve işkence yapılması yasaklandı. Sokak hayvanlarının birer canlı olduğu ve yaşam haklarının bulunduğu, bu hakların sadece kamu görevlilerince değil, tüm insanlar tarafından korunması gerektiği unutulmamalıdır. Bakanlığımızın desteği ve Afyonkarahisar Belediyesinin de özverili gayretleriyle sokak hayvanı bakımevi tamamlanarak hizmete girmiş ve hayvan hakları konusunda önemli bir çalışmaya son nokta koyulmuştur. Böylece, öğrencilere aşılanacak olan hayvan sevgisi, daha modern şartlarda görsel ve uygulamalı olarak verilebilecek.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 5199 sayılı yasada yapılması düşünülen değişiklik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER