62 yaşındaki dede, 11 yaşındaki torununa

62 yaşındaki dede, 11 yaşındaki torununa böbreğini verdi -Antalyada 62 yaşındaki dede, 6 yıldır diyalize giren ve kendisiyle aynı ismi taşıyan torununa, böbreğiyle hayat verdi


ANTALYA (A.A) - Antalyada 62 yaşındaki dede, 6 yıldır diyalize giren ve kendisiyle aynı ismi taşıyan torununa, böbreğiyle hayat verdi.
     Gaziantepte yaşayan Kadir ve Fatma Algan çiftinin ilk çocukları olan 11 yaşındaki Yakup Alganın, doğuştan astım hastası olduğu tespit edildi. Astım ile ilgili tedavisini yapmak üzere 5 yaşındayken Gaziantep Üniversitesi Hastanesine başvuran Yakup Algana, burada yapılan kontrollerde kronik böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. İki böbreğinin de çalışmadığı tespit edilen Algan, Sağlık Bakanlığının organ bekleme listesine yazılarak diyalize girmeye başladı.
     4 yıl süreyle diyalize giren, anne ve babasının da çeşitli hastalıklar nedeniyle böbrek veremediği Yakup Algan, 2 kez kadavradan böbrek çıkmasına rağmen vücudundaki enfeksiyon nedeniyle nakil olamadı. Tedavisini daha iyi sürdürmek için Antalyaya taşınan ve son dönem böbrek hastası olan Alganın yaşaması için acilen böbrek nakli olması gerektiğinin bildirilmesi üzerine 62 yaşındaki aynı ismi taşıyan dedesi böbreğini vermek için gönüllü oldu.
     Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsünde yapılan testlerin ardından Doç. Dr. Ayhan Dinçkan yönetimindeki ekip tarafından dede Yakup Algandan alınan böbrek torunu Yakup Algana başarıyla nakledildi.
    
     -Okula gideceği günü bekliyor-
    
     Ameliyatın ardından sağlığına kavuşan torun Yakup Algan, dedesine çok teşekkür ettiğini belirtti. Hastalığı nedeniyle hiç okula gitmediğini ve bu yıl ilk defa evde eğitim görmeye başladığını anlatan Yakup Algan, kardeşleri gibi okula gideceği günleri sabırsızlıkla beklediğini söyledi. En büyük hayalinin önlük giyerek okula gitmek ve sınıf arkadaşlarıyla tanışmak olduğunu kaydeden Algan, Kardeşlerim gibi sokağa çıkıp koşup oynayamıyordum. Artık hepsini yapacağım. Kendime arkadaş edineceğim. Çok mutluyum dedi.
     Torununa böbreğiyle hayat veren Yakup Algan ise, 18 torunu olduğunu, bu torunları arasında kendi ismini taşıdığı için Yakupun yerinin farklı olduğunu ifade etti. Torunlarına duyduğu sevginin tarif edilmeyeceğini anlatan Algan, Torunumun sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürmesi benim için her şeyden önemli. Herkesi organ bağışına davet ediyorum. Çünkü torunum gibi bir çok çocuk organ bekliyor dedi.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 62 yaşındaki dede, 11 yaşındaki torununa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER