6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği -İKAYDER Başkanı Öz: -Tüm sivil toplum kuruluşlarının bir güç oluşturup, işletmelerdeki yasanın getirdiği tüm süreçleri gerçekleştirmek gerekiyor


BURSA (A.A) - İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İKAYDER) Başkanı Bülent Öz, Tüm sivil toplum kuruluşlarının bir güç oluşturup, işletmelerdeki 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasasının getirdiği tüm süreçleri gerçekleştirmek gerekiyor dedi.
     Öz, Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odasında (OTSO) gerçekleştirilen 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği konulu bilgilendirme toplantısında, iş kazalarının önlenmesi için denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi.
     Bunun için proaktif yaklaşım sağlanması gerektiğini belirten Öz, şöyle konuştu:
     İşletmede bir olay veya kaza vuku bulmadan çözümler sağlanmalı. Bunlar yapılmazsa olası sorunlarda büyük cezalar uygulanıyor. İş veren, çalışanın iş sağlığı ve güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. İş güvenliği ve iş sağlığı uzmanı bulundurma zorunluluğu var. Bu nedenle, işletmesinin iş riski durumuna göre, çalışanlarına mesleki teknik eğitimi vermek ve tedbiri almak zorundadır. Eğer işveren bunu yapmaz ise çalışanın işi yapmama gibi hakkı bulunuyor. Bu durumda bile çalışanın maaşını ödemek zorunda. Tüm sivil toplum kuruluşlarının bir güç oluşturup, işletmelerdeki yasanın getirdiği tüm süreçleri gerçekleştirmek gerekiyor.
     İKAYDER Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsan Kaynakları Uzmanı Ünal Kurt ise personel özlük işlemleri konusunda katılımcılara bilgiler aktardı. İşverenin çalıştırdığı her kişi için bir özlük dosyası hazırlamasının zorunlu olduğuna dikkati çeken Kurt, Bu dosya içinde çalışan müracaat formu, sağlık raporu, çeşitli muayene sonuçları, ikamet belgesi, adli sicil belgesi, mesleki eğitim belgesi, aile durumları mutlaka olması gerekiyor dedi.
     OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Efendioğlu ve Meclis Başkanı Bekir Aydının da katıldığı toplantının ardından Orhangazi Genç Girişimciler Kurulu tarafından İKAYDER Başkanı Bülent Öz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Kurta plaket verildi.
    
     Muhabir: Musa Öztürk / Burak Akay
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER