7 ilde silah kaçakçılığı operasyonu

7 ilde silah kaçakçılığı operasyonu -Antalya merkezli 7 ilde silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir örgüte yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 8i adliyeye sevk edildi


ANTALYA (A.A) - Antalya merkezli 7 ilde silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen bir örgüte yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan 20 şüpheliden 8i adliyeye sevk edildi.
     Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Antalya merkez olmak üzere Rize, Artvin, İstanbul, Hatay, Trabzon ve Şanlıurfada kaçak olarak silah imalat ve satışı yapıldığı yönündeki ihbar üzerine yaklaşık 10 ay boyunca teknik ve fiziki takip yapıldı.
     Yapılan çalışmaların ardından Antalya ve diğer 6 ilde yapılan eş zamanlı operasyonda bir örgüte üye olduğu iddia edilen 20 kişi gözaltına alındı. Bu kişilere ait araç ve evlerde yapılan aramalarda ise 12 adet farklı marka ve çaplarda tabanca, 120 adet tabanca fişeği ve 1.5 kilogram esrar ele geçirildi.
     Gözaltına alınan 20 kişiden 12si, emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. H.U. (20), E.Ç. (35), R.A. (25), Ş.T. (38), M.A. (24), F.S. (39) M.A. (34) K.E. (28) ise Silah kaçakçılığı yapmak iddiasıyla adliyeye sevk edildi.
     Öte yandan, silah kaçakçılığı yaptığı iddia edilen örgütün lideri Z.Anın yine silah kaçakçılığı suçundan yaklaşık 6 aydır cezaevinde olduğu öğrenildi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 7 ilde silah kaçakçılığı operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER