7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve

7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali -Festival kapsamında sanatçı Erol Evgin konser verdi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, 7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sanatçı Erol Evgin konser verdi.
     Festival dolayısıyla sahne alan Sanatçı Erol Evgin, konserde sevilen parçalarını seslendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, konser sonrası yaptığı konuşmada, konseri çok beğendiğini belirterek, Evginin kentte 4 yıl aradan sonra geldiğini ve performansından hiçbir şey kaybetmediğini ifade etti. Konserde, Danimarka, Almanya ve Belçikadan Türk kökenli milletvekilleri ile meclis üyelerinin de bulunduğunu bildiren Güzelbey, festivalde Türkiyede doğmuş, yurt dışında yerleştiği ülkede seçilerek o ülkenin siyasi ve sosyal yaşamında söz sahibi insanların olmasının ayrı bir önem taşıdığını belirtti.
     Avrupadan gelen konuk milletvekilleri adına söz alan Danimarka SPD Aartus İl Meclis Üyesi Hüseyin Araç da Gaziantepin sadece fıstığıyla değil inanç turizmi, tarihi ve kültürüyle de ön plana çıktığını aktardı. Araç, kentin tanıtımı için ellerinden geleni yapacaklarının altını çizdi.
     Sanatçı Erol Evgin ise gösterdikler misafirperverlikten dolayı Güzelbey ve Gaziantep halkına teşekkür etti.
     Konuşmaların ardından Güzelbey tarafından Evgine plaket takdim edildi.
     Ayrıca, Emre Latifoğlu Evgine Gaziantepe özgü kutnu kumaşından dokunmuş bir hediye verdi. Trabzonlular Derneği yetkilileri de sanatçıya çeşitli hediyeler takdim etti.
     Bu arada, Evginden önce sahne alan sanatçı Şenol Talınlı, Azerbaycan ve Anadolu ezgilerinden oluşan şarkılarıyla ilgi gördü.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber 7. Uluslararası Antepfıstığı Kültür ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER