Bartın Milli Eğitim Müdürü Şeker:

Bartın Milli Eğitim Müdürü Şeker: -Bazı okullarda öğrencilerin tek araçla birkaç sefer yapılarak taşındığını tespit ettik, sorunun giderilmesi için çalışıyoruz


BARTIN (A.A) - Bartın Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, Bazı okullarda öğrencilerin tek araçla birkaç sefer yapılarak taşındığını tespit ettik, sorunun giderilmesi için çalışıyoruz dedi.
     Şeker, öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, yeni eğitim-öğretim yılında merkez ilçe ve beldelerinde 374 araç ile 6 bin 75 öğrencinin taşındığını söyledi.
     Taşıma ihalesini alan firmayla sözleşme imzalandığını, öğrencilerin mevzuata göre taşınıp taşınmadığının ilgili okul müdürlüklerince takip edildiğini anlatan Şeker, şöyle konuştu:
     İhalenin ardından ilgili firmaya taşıma mevzuatına aykırı işlem meydana gelmesi halinde yasal işlem yapılacağını bildirdik. Ancak, okulların açılmasıyla birlikte taşımada sorunlar baş gösterdi. Bazı okullarda öğrencilerin tek araçla birkaç sefer yapılarak taşındığını tespit ettik, sorunun giderilmesi için çalışıyoruz. İhaleyi feshetme yetkimiz var ama şu süreçte bunun daha fazla sıkıntı oluşturacağını düşünüyoruz. Şu anda vali yardımcılarımızla her gün toplantı yapıyoruz. Taşımalı eğitimde yeniden ihale açmamız mümkün. Değerlendirme yaparak eğitim-öğretimi sekteye uğratan bu durumu en kısa zamanda çözeceğiz.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Erdinç Aksoy
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Bartın Milli Eğitim Müdürü Şeker: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER