71 yaşındaki kadın çiftçi, saanen keçinin

71 yaşındaki kadın çiftçi, saanen keçinin sütünden peynir üretiyor


KAYSERİ (A.A) - Pınarbaşıda 71 yaşındaki kadın çiftçi, saanen keçinin sütünden ürettiği peyniri Türkiyenin dört bir yanına satıyor.
     Toros Dağları eteklerindeki Büyükkömarmut köyünde yaşayan Aysel Bahadır, İzmirdeki oğlunu ziyarete gittiğinde gördüğü saanen ırkı keçilerden 15 adet alarak, köyünde besiciliğe başladı.
     Keçi sayısını kısa sürede 87ye çıkaran Bahadır, bir keçiden aldığı günde ortalama 4-5 kilogram sütü peynir yaparak, satmaya başladı.
     Bahadının, kilosunu 15 liradan sattığı peynire Ankara, İstanbul, İzmir ve Kayseri başta olmak üzere birçok ilden talep geliyor.
     Aysel Bahadır, AA muhabirine, eşi emekli olduktan sonra köylerine döndüklerini belirterek, şunları söyledi:
     Eşim emekli olduktan sonra köyümüze döndük. Önce büyükbaş hayvan besledik. Bu işten çok verim alamadık. İzmirde yaşayan oğlumun yanına tatile gittiğimizde orada bu keçilere rastladık. 15 tane ile başladık, keçi sayısı 87ye ulaştı. Çocuklarım yaz tatillerinde bize yardım ediyor. Bu işi çok seviyorum. Bir kaç yıl içerisinde keçi sayısını 500e kadar çıkaracağım. Her yerden peynir siparişi alıyorum. İyi bir gelir elde ediyorum. Keçi sütü, anne sütüne yakın olduğu için peyniri de lezzetli oluyor ve özellikle tercih ediliyor.
     Bahadırın eşi Vasıf Bahadır da Daha önce arıcılık yaptım, büyükbaş hayvan besledim. Şu sıralar saanen keçisi besliyoruz. Kazancımız iyi. Bu yüzden mutluyuz diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Peker
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber 71 yaşındaki kadın çiftçi, saanen keçinin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER