731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük

731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri -BBP Genel Başkanı Destici: -Ertuğrul Gazi ve arkadaşlarının yaptığı özgürlük, bağımsızlık ve vatan severlik ateşi, bu kutlu topraklara maksatsız ve karşılıksız vatanım diyen ona sad


BİLECİK (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Ertuğrul Gazi ve arkadaşlarının yaptığı özgürlük, bağımsızlık ve vatan severlik ateşi, bu kutlu topraklara maksatsız ve karşılıksız vatanım diyen, ona sadece bedeniyle değil, ruhuyla bağlı olan her birimizin içinde hala yanmaktadır dedi.
     Destici, Bilecikin Söğüt ilçesinde bu yıl 731incisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenliklerinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin gerçekten karanlık ve zor günler geçirdiğini iddia etti.
     Türkiyeye ve Türke karşı tarihi bir rövanş duygusu içinde olan ve küresel çapta dünya egemenliği ihtirası taşıyan dış güçler ülkemizi tasfiye etmek ve tahkikattan düşürmek istiyorlar diyen Destici, şöyle konuştu:
     Ufaltmak istiyorlar. Etkisizleştirmek ve tamamen kendilerine bağımlı bir hale getirmek istiyorlar. Bunun içinde etnik bölücü hareketleri besleyip büyütüyorlar. Bu ülkeyi bölmek ve parçalamak, nihayetinde Türkü Anadolu coğrafyasından defetmek isteyen odaklar hiçbir zaman boş kalmadı ve yine boş durmuyor. Ertuğrul Gazi ve arkadaşlarının yaptığı özgürlük, bağımsızlık ve vatan severlik ateşi, bu kutlu topraklara maksatsız ve karşılıksız vatanım diyen ona sadece bedeniyle değil, ruhuyla bağlı olan her birimizin içinde hala yanmaktadır. Karnında başka hesaplar taşıyan ve bu ülkeye sadece nüfus cüzdanıyla bağlı olanlardan farkımızı da, bu özelliğimiz ortaya koymaktadır. Egemenlik kavramı başkaları için bir şey ifade etmeyebilir. Ama bizim anlayışımızla bölünemez, paylaşılamaz ve vazgeçilemez, uğrunda can verilen bir değerdir. Egemenlik Alperenliğin baş şartıdır. Egemenlik namustur. Egemenlik ya vardır ya yoktur. Nasıl namusun bir kısmı olmazsa egemenliğinde bir kısmı olmaz.
     Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar da, Söğüt ve çevresinin büyük bir medeniyetin tesis edildiği önemli bir yer olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bu topraklarda eğer kendi kültürümüzü üretemez, yarınlarımızın teminatı olacak nesillerimizi bu kültür içinde yetiştiremezsek küresel dünyada kendi benliğimizle var olmamız güçleşecektir. Kendini kültür köklerimizi diri tutmak mecburiyetinde ve mütemadiyen oralardan beslenmek durumundayız. Üzerinde bulunduğumuz bu toprakların, Söğütün, Bilecikin Türk kültüründe böylesine hayatı bir önemi vardır.
     Millet Partisi Genel Başkanı Aykut Edibali de, Ertuğrul Gazinin açtığı bu hayırlı yolun, yüzlerce değil birlerce seneden beri süren büyük bir medeniyetin iradesinin ifadesi olduğunu bildirdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan / Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER