731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük

731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenlikleri -TBMM Başkanı Çiçek, temsili göç töreni sonrası kurulan Yörük çadırı önüne Türk bayrağı dikti


BİLECİK (A.A) - Bilecikin Söğüt ilçesinde bu yıl 731incisi düzenlenen Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Şenliklerinde, TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından temsili göç töreni sonrası kurulan Yörük çadırı önüne Türk bayrağı dikildi.
     Törende, protokol üyelerinin konuşmaları sonrası Ankara Seymenler Kulübünce gösteri sunuldu. Seymenlerin temsilcisi, gösteriyi izleyen TBMM Başkanı Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye birer Türk bayrağı, Bahçeliye ayrıca tarihte kurulan 16 Türk devletinin bayraklarının bir arada bulunduğu bayrağı hediye etti.
     Çiçek, temsili göç töreni sonrası kurulan Yörük çadırı önüne Türk bayrağı dikerek, Yörüklerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Tören, temsili gelin alma etkinliği, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Mehteran Birliğince verilen konser, Yörük ve Türkmen federasyonları ile bu kuruluşlara bağlı derneklerin üyelerinin katıldığı yürüyüşle sona erdi.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan / Deniz Açık / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 731. Ertuğrul Gaziyi Anma ve Yörük Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER