736. Karaman Türk Dil Bayramı

736. Karaman Türk Dil Bayramı -"Yunus Emre Hoşgörü Sofrası" etkinliğinde, binlerce kişiye yemek verildi


KARAMAN (A.A) - 736. Karaman Türk Dil Bayramı kapsamında düzenlenen "Yunus Emre Hoşgörü Sofrası" etkinliğinde, binlerce kişiye yemek verildi.
     Etkinlik, Yunus Emre Cami bahçesinde gerçekleştirildi. Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, burada yaptığı konuşmada, akşam saatlerine kadar Yunus Emre Hoşgörü Sofrasıda yaklaşık 10 bin kişiye yemek ikram edileceğini söyledi.
     Uğurlu, etkinliğin gelecek yıl daha büyük bir alanda, daha geniş katılımla yapılacağını sözlerine ekledi.
     TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan ise konuşmasına, dün Hatayın Reyhanlı ilçesindeki saldırıda ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek başladı.
     Saldırıyı, Türkiyenin gelişmesine, kalkınmasına engel olmak isteyen, bu hızlı büyüme ve gelişme performansından rahatsız olanların gerçekleştirdiğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:
     "Ancak bunlar, hiçbir zaman bizi etkilemeyecektir. Biz yolumuza devam edeceğiz. Bildiğiniz gibi, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde, tam 10 yılda kronik olarak nitelendirdiğimiz hangi sorun varsa, bu sorunları birer birer çözen iktidara sahibiz. Türkiyenin 50-60 yıldan beri devam eden yapısal sorunlarını çözen ve Türkiyeyi bölgesel bir güç haline getiren bir iktidara sahibiz. Son kronik sorunumuz olan terör sorununu da çözme aşamasına getirmiş olan bu hükümetimizin bu girişimlerinden rahatsız olanlar var. Ancak, bizi hiç bir zaman, hiç bir şekilde bu yapılan alçakça saldırılar etkilemeyecektir. Biz yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz."
     Konuşmaların ardından sofranın açılışı dualarla yapıldı. Kazanlarda pişirilen bamya çorbası, kavurmalı pilav, zerde ve irmik helvası, halka ikram edildi.
     Etkinliğe, Karaman Valisi Murat Koca, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber 736. Karaman Türk Dil Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER