8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Vali Aksoy: Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir


SAMSUN (A.A) - Vali Hüseyin Aksoy, Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir dedi.
     Vali Aksoy, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Türk kadını, tarihimizin en eski dönemlerinden içinde bulunduğumuz çağa kadar toplumsal hayatımızın, millet ve devlet yapımızın merkezinde yer almış, her dönemde ihtiyaç hissettiğimiz feragat ve fedakarlıkların en yücesini yapmıştır diyen Aksoy, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Cumhuriyetimizin kuruluşu ve Atatürkün önderliğinde kadınlarımız çağdaş dünya kadınlarının sahip olduğu tüm kazanımları elde etmiş, bu doğrultuda modern Türkiyenin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlenmiştir. İlimiz, kadın dostu kent olma adına taahhütte bulunan ve başta Valiliğimiz olmak üzere yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte birçok çalışma yapan kenttir. Kadınların ve kız çocuklarının kentsel yaşamın tüm alanlarından eşit bir biçimde yararlanmasını ve yer almasını destekleyen Kadın Dostu Kentler Projesi kapsamında Valiliğimiz bünyesinde Eşitlik Birimi kurulmuştur. Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir. Bu kapsamda ilimizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi kurulmuştur. Ayrıca, Valiliğimiz bünyesinde yürütülen Kadın Sağlığı Eğitimi Projesi kapsamında 390 bin kadına başta meme kanseri ve diğer kadın hastalıkları hakkında bilgi verilmesi hedeflenmektedir. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, üstün bilgi seviyesi ve kültürel değerlerine bağlı, ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi bakımından çalışmaların artarak devam etmesini diler, yürekleri sürekli sevgi dolu başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım.
    
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER