8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Güçlü bir ekonomi oluşturmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için kadınların iş hayatına katılımını artıracak sistemleri geliştirmeliyiz


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, güçlü bir ekonomi oluşturmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için kadınların iş hayatına katılımını artıracak sistemleri geliştirmek gerektiğini belirtti.
     Konukoğlu, ailenin temel taşı olan kadınların toplumun geleceğinin şekillenmesinde önemli rol üstlendiğini bildirdi.
     Sağlıklı bir toplum için kadınların eğitimli ve bilgili olması, sosyal, ekonomik ve siyasi hayatta daha fazla yer alması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:
     Türkiyede nüfusunun yarısını oluşturmasına rağmen kadınların iş gücüne katılım ve istihdam oranı yüzde 29,5 ile oldukça düşük kalıyor. Kalkınma yolunda kadının gücünü kullanmak gerekiyor. Sanayi sektörü, özellikle imalat sanayi halen kadın iş gücünün oldukça sınırlı olduğu bir sektör olma özelliğini koruyor. İşteki durumları açısından bakıldığında da her 100 kadından sadece 1,3ü işveren konumunda ve 10,7si kendi hesabına çalışıyor.
     Son yıllarda kadın istihdamı alanında izlenen politikalar ve yürütülen projelerle, kadınların iş gücüne katılımında ve istihdamında artışlar gerçekleşti. Ancak hala AB ülkeleri düzeyini yakalayamadık. Fırsat eşitliği prensibi çerçevesinde kadınlar hayatın her alanına ortak edilmelidir. Güçlü bir ekonomi oluşturmak ve 2023 hedeflerine ulaşmak için kadınların iş hayatına katılımını artıracak sistemleri geliştirmeliyiz. Kadın girişimcilerin sermayeye ulaşımını kolaylaştırmalı ve finansal destekleri artırmalıyız.
    
     -Kadınlar için ücretsiz konser-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel konser düzenleyeceklerini bildirdi.
     Şebnem Kısaparmakın yarın Kamil Ocak Spor Salonunda kadınlar için sahne alacağı belirten Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Aile ortamında fertlerin rahatı ve huzuru için yorulmadan çalışan kadın, Kurtuluş Savaşında cephe gerisinin kahramanı oldu. Yüklendiği sorumluluklar açısından kadınların ev ve iş yükünün yanı sıra annelik gibi ulvi bir sorumluluğunun da bulunduğu gözardı edilmemelidir. Hayatın ağır şartları altında, anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar, hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler.
     Fadıloğlu, Gaziantepli kadınları yarın saat 14.00da gerçekleştirilecek Şebnem Kısaparmak konserine davet etti.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER