8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, bakır işleme kursuna katılan kadınları ziyaret etti


SİVAS (A.A) - Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bakır işleme kursuna katılan kadınları ziyaret etti.
     Divriği Halk Eğitim Merkezi, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İŞKUR tarafından düzenlenen kursa katılan kadınlara çiçek veren Kaya, 20 kadın kursiyerin 3 ay boyunca bakır işleme kursunda ciddi anlamda ilerleme kaydettiklerini ve sergi açabilecek konuma geldiklerini ifade etti.
     Divriğinin tarih, kültür ve maden kenti olduğunu belirten Kaya, Madenle kültürün birleştiği bir ilçede bakır işleme kursunun ayrı bir anlamı var. Bugüne kadar azimle çalışan bayan kardeşlerimizin eserlerini görünce gurur duydum. Yaptıkları nadide eserler sayesinde ilçemizin tanıtım noktasında ciddi bir eksikliği giderecekler dedi.
     Kadın kursiyerlere meslek edindirdiklerini ve ailelerine maddi katkıda bulunmalarını sağladıklarını ifade eden Kaya, Ziyaretimizi özellikle Dünya Kadınlar Gününe denk getirdik. Onlara hem destek olmak hem de yanlarında olduğumuzu hissettirmek istedik. Yakın zamanda açacağımız sergiyle bu eserlerimizi kamuoyuna tanıtacağız diye konuştu.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Babamgül ise 3 ay önce açılan bakır işleme kursu hakkında bilgi vererek, kursiyerlere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
     Kursiyerler ise Kaymakam Mehmet Nebi Kayaya teşekkür ederek, Kaymakam bey Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bizi kutladı, çiçek verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak bizler için verilen en güzel hediye, bu mesleğe sahip olmak. Hem meslek öğrendik hem de maddi anlamda ailemize katkıda bulunuyoruz. Pazar konusunda sıkıntılarımız var. İş adamlarımızın da desteği olursa memnun oluruz ifadelerini kullandı.
     Kaymakam Kaya ve kursiyerler, ziyaret sonunda hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER