8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Avar: -Bedenimize, emeğimize ve kimliğimize sahip çıkacağız


ANTALYA (A.A) - Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi ile sivil toplum örgütü üyeleri Alyazmalım Anıtı önünde bir araya geldi.
     Antalya Kent Konseyi Kadın Meclisi ile sivil toplum örgüt üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Soğuksu Mahallesindeki Alyazmalım Anıtı önünde toplandı.
     Kent Konseyi Kadın Meclisi Üyesi Gülser Avar, grup adına yaptığı basın açıklamasında 8 Mart tarihinin örgütlenme ve eşit yaşam hakkı için mücadele günlerinin simgesi olduğunu belirtti.
     8 Mart Dünya Kadınlar Gününü, Emekçi kadınların sermaye sömürüsüne başkaldırışının günü olarak değerlendiren Avar, Türkiye Cumhuriyetinde kadınların Mustafa Kemal Atatürkün devrimleriyle sosyal, kültürel, eğitim, hukuk, çalışma hayatı ve aile alanlarında bir çok ülkeden daha önce erkeklerle eşit haklara sahip olduğunu kaydetti.
     Kadınların bugünkü konumunun içler acısı durumda olduğunu öne süren Avar, Dünya Ekonomik Formunun 2010 raporuna göre Türkiye kadın-erkek eşitliğinde Avrupa ülkeleri arasında sonuncu olurken dünyadaki 136 ülke arasında 124ncü olmuştur. Türkiyede bir milyon 200 bin girişimcinin sadece 80 bini kadındır. Kadının iş gücüne katılım oranı ise çok düşüktür dedi.
     Türkiyede kadının her türlü ayrımcılık ve baskı karşısında yaşama ve var olma savaşı verdiğini ifade eden Avar, işsizliğin, yoksulluğun kadınlar üzerinde yıkım etkisi uyandırdığını belirtti.
     Kadın bedeni üzerindeki erkek egemenliğine ve kadın cinayetlerini münferit gören anlayışa karşı olduklarını vurgulayan Avar, Kadının bedeninin cinsel bir obje olarak kullanılmasına ve sermaye olarak görülmesine, güvenceleri olmadan tarım, temizlik, atölye işçileri olarak çalıştırılmalarına karşıyız. Pozitif ayrımcılık ilkesi tüm yasal uygulamalarda geçerli kılınmalıdır. Bu ülkeyi bu dünyayı değiştirene kadar susmayacağız. Bedenimize, emeğimize ve kimliğimize sahip çıkacağız diye konuştu.
     Etkinliğe CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan da katıldı.
     Kadınlar, daha sonra Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sundu.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER