8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Bingöl Valisi Güvençer: Kadınlar aile müessesesinin temel taşı, milli değerlerimizin temsilcileridir


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, kadınların aile müessesesinin temel taşı, milli değerlerin temsilcileri olduğunu bildirdi.
     Güvençer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, ülkede kadınların sosyal yaşamda hak ettikleri yere gelmesi için önemli adımların atıldığını belirtti.
     Yenilenen ve geliştirilen yasal düzenlemeler uygulamaya konuldukça kadınların mevcut sorunlarının daha da azalacağını kaydeden Güvençer, açıklamasında şunlara yer verdi:
     Kadınlar aile müessesinin temel taşı- milli değerlerimizin temsilcileridir. Kadınlarımızın- yaşamın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak- her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek- kadın erkek herkesin ortak sorumluluğudur. Kadınlarımıza yönelik ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirilebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde, geleceğe daha güvenle bakabileceğimiz muhakkaktır.
    
     Muhabir: Naim Boşkut / Nurten Aslan
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER