8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, kadınlara karanfil dağıttı


TRABZON (A.A) - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Kunduracılar Caddesinde kadınlara karanfil dağıttı.
     Gümrükçüoğlu, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, evli olan erkeklere de karanfil vererek çiçekleri eşlerine götürmelerini istedi.
     Bir toplumun güçlü olması için kadının güçlü olması gerektiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, Bugün Trabzonda yapılan hizmetlerde kadınların katkısının çok fazla olduğunu ifade etmek istiyordum. Bugünün münasebetiyle tüm kadınlarımıza aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum dedi.
     Gümrükçüoğlu, kadınların sosyal yaşamda daha aktif olması için belediye olarak önemli çalışmalar başlattıklarını ve devam ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
     Kadınlara yönelik meslek edindirme kursları ve mikrokredi çalışmaları başlattık. Hanımeli pazarları oluşturduk. Birçok ev hanımımızın vergi mükellefi olmasını sağladık. Belediye Meclisinde Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu kurduk. Kadınlara yönelik kültür ve eğitim programları düzenledik. Kadın Konukevini yaparak Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne devrettik. Kadınlarımızın sosyal yaşamdaki konumlarının daha da güçlendirilmesi için çalışmalarımızı bundan sonra da sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER