8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Gaziantepte sığınma evinde kalan kadınlar, resim ve el işi sergisi açtı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, sığınma evinde kalan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resim ve el işi sergisi açtı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren kadın sığınma evinde kalan kadınların yaptığı 60 resim ve 100 el işinden oluşan sergi M1 Tepe Alışveriş Merkezinde açıldı.
     Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Engelli El Beceri Merkezinin de desteklediği serginin açılışında, resim ve el işi çalışmalarına yönelik kurslar düzenlediklerini belirtti.
     Gerçekleştirdikleri kurslarla bugüne kadar yaklaşık 100 bin kişiyi meslek sahibi yaptıklarını ifade eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bugün de Kadın Sığınma Evinde kalan kadınların yaptığı resim ve el beceri ürünlerinin sergisini açtık. Sergide çok güzel ve anlamlı eserler var. Emeği olan herkesi kutluyorum.
     Kadın Sığınma Evi Koordinatörü Nilüfer Fidan da, pazar gününe kadar açık kalacak sergiden elde edilecek gelirin Kadın Sığınma Evinin ihtiyaçlarında kullanılacağını aktardı.
    
     -Ev kadını ile öğretmenden ortak sergi-
    
     İslahiye ilçesinde bir ev kadını ile bir öğretmenin resimlerinden oluşan Kadınlarımız adlı resim sergisi açıldı.
     İslahiye Belediyesinin desteğiyle İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İslahiye Kültür Merkezinde açılan sergide, Halk Eğitim Müdürlüğünün okuma yazma kursunu bitiren ev kadını Fidan Dağ ile Dervişpaşa İlköğretim Okulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülseren Karahan Temelin eserleri yer aldı.
     Ev kadını Fidan Dağın, kardeşi Leyla Gülserenin yazdığı 5 hikaye kitabı için yaptığı 50 eser ile 21 kara kalem çalışmasının bulunduğu sergide, Gülseren Karahan Temelin de 25 yağlı boya eseri ile kara kalem ve kuru boya resimleri sergileniyor.
     İslahiyenin kadın belediye başkanı Malike Uludağ da, açılışta, kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutladı.
     Açılışa, İslahiye kaymakamı Osman Beyazyıldız, İslahiye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Öğretim Görevlisi Yıldırım Bayazıt, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Erdoğan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz - Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER