9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü -ESOGÜ Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Dayi: Sigarayı bırakmanın temel şartı, kişinin bu konuda gerçekten istekli olması ve motivasyonunu sürekli geliştirmesidir


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Ali Dayi, sigarayı bırakmanın temel şartının, kişinin bu konuda gerçekten istekli olması ve motivasyonunu sürekli geliştirmesi gerektiğini bildirdi.
     Dr. Dayi, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede ve diğer ülkelerde önemli bir halk sağlığı sorunu olan sigara bağımlılığının, önlenebilir olduğunu belirtti.
     ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Sigarayı Bırakma Polikliniğinde, sigara bağımlılarını, kronik bronşit, gırtlak kanseri, kalp rahatsızlıkları ve damar sertliği gibi hastalıklara neden olan sigaradan vazgeçirip, sağlıklı bir yaşama kavuşturmayı hedeflediklerini ifade eden Dr. Dayi, şunları kaydetti:
     Ayda ortalama 40 hastaya hizmet veren polikliniğimiz, son günlerde oldukça ilgi görmektedir. Sigara bağımlılığı ve alışkanlığına son vermek için hastalara psikoterapiler ve ilaçlı tedavi şekillerinin uygulanabildiği polikliniğimizin tedavideki hedefleri, öncelikle içme davranışını denetleme, miktarını azaltma ve daha sonra bırakmayı kapsamaktadır. Sigarayı bırakmanın temel şartı, kişinin bu konuda gerçekten istekli olması ve motivasyonunu sürekli geliştirmesidir.
     Dr. Dayi, polikliniğin 2009 yılının nisan ayından bu yana Yrd. Doç. Dr. Gülcan Güleç koordinatörlüğünde iki personelle hizmet verdiği ve burada 2011den itibaren Sağlık Bakanlığı ile iş birliği halinde çalışıldığını duyurdu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER