9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı

9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yenilmez: Eczacılar, canını kendisine emanet eden hastalarının sağlığını nasıl koruması gerektiğini tarım alanında uzman kişilerden öğrenecek değil


ESKİŞEHİR (A.A) - 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, Eczacılar, canını kendisine emanet eden hastalarının sağlığını nasıl koruması gerektiğini tarım alanında uzman kişilerden öğrenecek değil dedi.
     Yenilmez, düzenlediği basın toplantısında, eczacıların üniversitelerde 5 yıl boyunca botanik, farmakognozi gibi dallarda aldığı kapsamlı eğitimin yanı sıra toksikoloji bilimini öğrenen ilaç uzmanları olduğunu kaydetti.
     Eczacıların aldığı eğitim gereği bitkiler için kullanılan ilaçlar için de en yetkin kişiler olduğunu ifade eden Yenilmez, şöyle konuştu:
     Böylesine kapsamlı bir eğitim alan eczacıların uzmanlık alanını tartışmak Ziraat Mühendisleri Odasının işi değildir. İnsan sağlığını her şeyin üzerinde tutan eczacılar, canını kendisine emanet eden hastalarının sağlığını nasıl koruması gerektiğini tarım alanında uzman kişilerden öğrenecek değil. Ziraat Mühendisleri Odasının iddia ettiği gibi zirai ilaçların eczanelerden temin edilmesi yeni bir uygulama değildir. Tam 59 yıldır zirai ilaçların eczanelerden satışına izin verilmektedir. Zirai ilaçlarla insan sağlığını ilgilendiren ilaçlar eczanelerde yan yana değil, ayrı raflarda yer almakta, birbirleriyle karışmalarını ve etkileşmelerini engelleyecek şekilde ambalajlar içinde saklanmaktadır.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber 9. Bölge Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER