9. Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali

9. Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali -Spivakov Sanat Vakfı Türkiye Temsilcisi Aygistova: Moskovayı gönülden fetheden başarılı ve yetenekli Türk çocukları, Rusyada kalıcı dostluklar kurdu


ESKİŞEHİR (A.A) - Merkezi Rusyada bulunan Spivakov Sanat Vakfının Türkiye Temsilcisi olan Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı piyano eğitmeni Amine Aygistova, 9. Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivaline katılan Türk çocuklarının kalıcı dostluklar kurduğunu bildirdi.
     Aygistova, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl Türkiyeyi başarılı ve yetenekli çocukların temsil ettiği Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivalinin 9unsunun bu yıl 1-22 Haziran tarihleri arasında düzenlendiğini söyledi.
     Bu yılki festivale, Türkiyeyi temsilen Kültür ve Turizm Bakanlığı Çocuk Folklor Grubunun katıldığını belirten öğretim görevlisi Aygistova, Grup, 42 ülkeden bin 500 çocuğun katıldığı festivalin kapanışında sergiledikleri çiftetelli saray dansıyla takdir topladı ve yoğun alkış aldı. Ayrıca festival kapsamında Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Özdilek Sanat Merkezinden genç ressamlar Çağla Karahan, Burcu Tandoğdu, Nazlı Taşar öğretmenleri Ebru Türk ve Nur Çalışkan ile birlikte İstanbul Anafen Okulundan ise Tatar kızı Aliya Gimatdinova sergi açtı. Böylece ilk defa Moskovada Türk geleneksel ebru sanatı da sergilenmiş oldu dedi.
     Aygistova, Moskovada kalıcı dostluklar kurduklarını ifade ettiği Türk çocuklarının Kızıl Meydan, Kremlin Sarayını gezip, şair Nazım Hikmetin mezarını ziyaret ettiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 9. Uluslararası Moskova Dostları Çağırıyor Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER