Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Camiler ve Din Görevlileri Haftası -Diyanet-Sen Sivas Şube Başkanı Murtaza Mutlu kutlama mesajı yayımladı


SİVAS (A.A) - Diyanet-Sen Sivas Şube Başkanı Murtaza Mutlu Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.
     Mutlu mesajında, ekim ayının ilk haftası kutlanan Camiler Haftasının 2003 yılından itibaren Camiler ve Din Görevlileri Haftasına dönüştürüldüğünü anımsattı.
     Camilerin, aynı safta omuz omuza namaz kılınan, birlik ve beraberliği, kardeşlik duygularını güçlendiren yerler olduğunu vurgulayan Mutlu, şunları kaydetti:
     Ülkemizin en ücra köşesinden metropollere kadar hizmet veren din görevlilerimiz, aydınlatıcı, uzlaştırıcı ve bütünleştirici görev anlayışıyla dini konularda halkı aydınlatırken, sosyal sorunlara da çözüm arayan ulvi bir vazifeyi yerine getirerek toplum hayatında önemli bir görev üstlenmişlerdir. Bu vesileyle din görevlilerimizin, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını en içten dileklerimle kutluyor, yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum.
     Mesajında, Hz. Muhammede hakaret içeren filme de değinen Mutlu, düşünce ve ifade özgürlüğü bahane edilerek, Müslümanların inançlarına ve Peygamberlere saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek, Özellikle barış ve kardeşliği önceleyen, sevgi, sevkat ve rahmet Peygamberi Hz. Muhammed ve İslamiyeti şiddet yanlısı gibi göstermeye çalışmak hem dinimize hem de tüm Müslümanlara hakarettir. Tüm İslam alemini sağduyulu davranmaya ve bu tür olaylara karşı uyanık olmaya davet ediyorum ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Camiler ve Din Görevlileri Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER