AAnın Rusça test yayınına başlaması

AAnın Rusça test yayınına başlaması -GAİB Koordinatör Başkanı Çıkmaz: -Anadolu Ajansı ihracatçılarımızın en büyük hayalini gerçekleştirdi -Anadolu Ajansının Rusça yayını iki ülke iş adamlarını birbirine daha da yakınlaştıraca


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Anadolu Ajansının (AA) Rusça yayın yapmasına ilişkin, Anadolu Ajansı ihracatçılarımızın en büyük hayalini gerçekleştirdi dedi.
     Çıkmaz, 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde 11 dilde yayın yapmayı hedefleyen Anadolu Ajansının Rusça test yayınına başlaması konusunda AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1920 yılından bu yana Türkiyenin dünyaya açılan penceresi olma özelliğini taşıyan Anadolu Ajansının son dönemlerdeki gerek iç gerek dış dinamiklerindeki radikal değişiklikler ve yeni uygulamalarını büyük bir memnuniyet, ülkemiz ve milletimiz adına güzel gelişmeler olarak değerlendirdiklerini söyledi.
     Türkiyenin tanıtımı ve her alanda bilinirlik oranının artırılması yönünden Anadolu Ajansının kuruluşundan bu yana üstlendiği misyonla üzerine düşenleri fazlasıyla yaptığını ve yapmaya devam ettiğini vurgulayan Çıkmaz, şunları kaydetti:
     Dış piyasalarla sürekli alışveriş içerisinde olan biz ihracatçılar için Anadolu Ajansının Rusça ve farklı dillerde yayın yapması, bu ülkelerde daha etkin yer alması, elbette geçmiş yıllarda hepimiz için bir hayaldi. Bilmem farkında mısınız ama Anadolu Ajansı ihracatçılarımızın en büyük hayalini gerçekleştirdi. GAİB olarak bizim en büyük hedefimiz Rusya pazarında daha çok söz sahibi olmaktır. Anadolu Ajansının Rusça yayın yapması, Türkiye ile ilgili her alanda haber akışını bu ülkede sağlaması elbette üretimden pazarlamaya kadar ülkemizde bir çok sektörü yakından ilgilendiren önemli bir adımdır. Anadolu Ajansının Rusça yayını iki ülke iş adamlarını birbirine daha da yakınlaştıracak ve ürünlerimizin bu dünya devi pazarda daha çok itibar görmesinde önemli rol oynayacaktır.
     Anadolu Ajansını bu uygulamalarından dolayı yürekten kutlayan Abdulkadir Çıkmaz, Uluslararası rekabet gücümüze sağladığı tanıtım desteğinden dolayı AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sayın Kemal Öztürkün şahsında AA ailesine teşekkür ediyoruz dedi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber AAnın Rusça test yayınına başlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER