AA foto muhabiri Gülün Halepte yaralanması

AA foto muhabiri Gülün Halepte yaralanması -Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Sertel: Ellerinde sadece fotoğraf makineleri bulunan arkadaşlarımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz


İZMİR (A.A) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Sinan Gülün Suriyedeki olayları izlediği sırada Halepte vurulmasıyla ilgili olarak, ellerinde sadece fotoğraf makinesi bulunan gazetecilere yönelik saldırıyı şiddetle kınadığını bildirdi.
     Sertel, yaptığı yazılı açıklamada, gazetecilerin evrensel bir görev yaptığını ve her zaman ilk hedef olduklarını belirterek, Suriyedeki olayları izlerken keskin nişancılar tarafından vurulan Sinan Güle yapılan saldırıyı kınadığını bildirdi.
     Sertel, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Maalesef mesleğimizin gerçeklerinden birisi de bu. Toplumu bilgilendirmek amacıyla en tehlikeli bölgelerden birisinde görev yapan arkadaşlarımız keskin nişancılar tarafından hedef alındı. Ellerinde sadece fotoğraf makineleri bulunan arkadaşlarımıza yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gazeteciler evrensel bir görev yapmaktadır. Dünyanın her yerinde yaşanan olayları dünyanın çeşitli bölgelerinden gazeteciler izlemekte, kamuoyularını bilgilendirmektedir. Yaşanan olayların duyulmasını istemeyen ya da gözdağı vermek isteyenler maalesef hedef olarak savunmasız gazetecileri seçmektedir. Gazeteciler bu güçlerin hep ilk hedefi olmuştur. Bu tip saldırılar bugüne kadar gazetecileri yıldırmamış, yıldıramayacaktır. Başta saldırıya uğrayan meslektaşlarımız olmak üzere, Anadolu Ajansı ve Türk medyası çalışanlarına geçmiş olsun diliyorum.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AA foto muhabiri Gülün Halepte yaralanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER