AA Genel Müdürü Öztürkten, Özkana ziyaret

AA Genel Müdürü Öztürkten, Özkana ziyaret -Öztürk, dünyanın ilk rahim naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Özkanı ziyaret etti


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığında görevli Prof. Dr. Ömer Özkan, kadavradan ilk rahim nakli ile ilgili olarak, "Dünyada bu kadar canlı kalmış bir rahim yok. Gebelik olması ayrı, kalp atışlarını duymamız ayrı bir boyutu" dedi.
     Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde Özkanı ziyaret etti.
     Ziyaret sırasında dünyanın ilk kadavradan rahim nakli yapılan hastası Derya Sert hakkında bilgi veren Özkan, gebeliğin 6 haftaya ulaştığını ve kritik sürecin devam ettiğini söyledi.
     Söz konusu nakile yurt içi ve dışından medyanın çok önem verdiğini vurgulayan Özkan, hastanın mahremiyeti çerçevesinde basına bilgi verdiklerini söyledi.
     Kadavradan nakilde bugüne kadar bu kadar süre canlı kalmış bir rahim olmadığını anlatan Özkan, "Gebelik ayrı, kalp atışlarını duymamış ayrı bir boyutu. Aile için ise bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarına almak önemli" diye konuştu.
     Genel Müdür Öztürk de Özkan ve ekibini başarılarından dolayı tebrik etti.
     Rahmi olmadığı için hamile kalamayan 23 yaşındaki Derya Serte, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkanın başkanlığındaki ekip tarafından 8 Ağustos 2011de gerçekleştirilen ve 7 saat süren operasyonla kadavradan rahim nakledilmişti.
     Serte 2 Nisan 2013de embriyo transferi yapılmış ve 12 Nisanda da gebelik sonuçlarının olumlu olduğu yönünde açıklama yapılmıştı.
    
     Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AA Genel Müdürü Öztürkten, Özkana ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER