ABden ESOya Uluslararasılaştırma için hibe

ABden ESOya Uluslararasılaştırma için hibe


ESKİŞEHİR (A.A) - Avrupa Birliği (AB) ile Türk Odaları Ortaklık Programı kapsamında Eskişehir Sanayi Odası (ESO) tarafından hazırlanan ve KOBİlerin yerel ölçekten uluslararası firma haline getirilmesi amaçlayan proje hibe desteği alacak.
     ESOdan yapılan açıklamaya göre, ESO koordinatörlüğünde Stuttgart Ticaret Odası ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklığında yürütülecek proje kapsamında özellikle makine imalat, havacılık, raylı sistemler, beyaz eşya ve otomotiv yan sanayi sektörlerinde faaliyet gösteren Eskişehirdeki KOBİlerin ihracat kapasitelerinin artırılması, Almanya ile ticari ilişkilerinin geliştirilmesi ve aynı zamanda bölge sanayinin tanıtılması amacıyla birçok özel faaliyet gerçekleştirilecek.
     Proje kapsamında hedeflenen sektörlerde faaliyet gösteren firmalar için eğitim, Almanyada ticaret heyeti programları, ikili iş görüşmeleri, firma ziyaretleri ve fuar katılımları gibi özel aktiviteler organize edilecek.
     AB tarafından finanse edilecek projenin, aynı zamanda ESO tarafından daha önce yine birçok ortak faaliyet gerçekleştirilen Stuttgart Ticaret Odası ile diyaloğun geliştirilmesi için adına son derece önemli bir araç olduğunu bildirildi.
     Aralık ayında resmen başlayacak olan proje, 12 ay süreyle uygulanacak.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber ABden ESOya Uluslararasılaştırma için hibe Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER