AB Bakanlığı Müşaviri Bekleviç:

AB Bakanlığı Müşaviri Bekleviç: Allah nasip ederse 3-4 yıl içerisinde Avrupaya gitmek için vize derdinden kurtulacağız


ÇANKIRI (A.A) - Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Müşaviri Tuna Bekleviç, Allah nasip ederse 3-4 yıl içerisinde Avrupaya gitmek için vize derdinden kurtulacağız dedi.
     Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencilerinin davetlisi olarak Çankırıya gelen AB Bakanlığı Müşaviri Tuna Bekleviç, Panera isimli işletmede düzenlenen sohbet toplantısında, Türkiyenin kılcal damarlarına kadar inebilmek için birçok yere seyahat yaptığını söyledi.
     Türkiyenin kendi insanı için reform yaptığını dile getiren Bekleviç AByi bir diyetisyen olarak düşünelim. Biz de Türkiye olarak bu diyetisyenin standartlarına uyan fit bir ülkeyiz. Avrupa Birliğinde Türkiye kadar reform yapabilen başka bir ülke yok diye konuştu.
     Avrupaya vizesiz girebilmek için önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Bekleviç, şunları kaydetti:
     Türkiye 5 Kasım 1980den önce Avrupanın büyük ülkelerine vizesiz gidebiliyordu. Darbe olması bizim için büyük şanssızlık oldu. Avrupa vize uygulamasını getirmek için fırsat kolluyordu. Bu durumdan istifade ederek vizeleri getirdiler. O dönem siyasette yapılan kısır çalışmalar yüzünden bugün Türkiye Avrupaya vizesiz gidemiyor. Darbecilerin attığı kazığı biz şimdi çıkarmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse 3-4 yıl içerisinde Avrupaya gitmek için vize derdinden kurtulacağız.
    
     Muhabir: Özgür Alantor / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber AB Bakanlığı Müşaviri Bekleviç: Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER