ABDli kadın Müslüman oldu

ABDli kadın Müslüman oldu -Bartında 6 ay önce Türk vatandaşlığına geçen ve Onur Erol ile evlenen ABDli Ashlee Erol, Müslüman olarak Ayşe adını aldı


BARTIN (A.A) - Bartında 6 ay önce Türk vatandaşlığına geçen ve 5 gün önce Türk vatandaşı Onur Erol ile evlenen ABDli Ashlee Erol Müslüman olarak Ayşe adını aldı.
     Kurucaşile Müftülüğüne eşi Onur ile giden Ashlee Erol (Bilderback), burada düzenlenen ihtida merasiminde Kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu. Ashleeye Ayşe ismi verildi.
     Düzenlenen ihtida belgesi, Kurucaşile İlçe Müftüsü Osman Zeki Yağcı tarafından Erola takdim edildi.
     Ayşe Erol, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ay önce Türk vatandaşlığına geçtiğini belirterek, 5 gün önce de eşi Onur Erol ile dünyaevine girdiğini söyledi.
     İslamiyeti seçmesindeki en önemli etkenin Türk halkının insani konulardaki hassasiyeti olduğunu aktaran Erol, şöyle konuştu:
     Türk insanını daha önce tanımıyordum. Ön yargılarım vardı. Ne zaman ki Türk asıllı eşimle ve çevresi ile tanıştım, Müslüman Türk halkına karşı çok olumlu kanaatler besledim. Türk halkının insani konulardaki hassasiyeti ve konuksever olmalarından çok etkilendim. Hayatımın en güzel dönüm noktası olan Müslüman olma kararını verdim. Müslüman olmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyorum. İsmimin de Ayşe olarak değişmesinden son derece memnunum.
     Kurucaşile Müftüsü Osman Zeki Yağcı da Ashleenin Ayşe ismiyle İslamiyeti seçmesinin mutluluk verici bir durum olduğunu söyledi.
     Ayşe Erola Kurucaşile Müftülüğü tarafından ilmihal kitabı hediye edildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı / Sinan Özmüş
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber ABDli kadın Müslüman oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER