ABDli öğrenciler Doğu Karadenizde

ABDli öğrenciler Doğu Karadenizde -Amerikadan gelen 16 kişilik öğrenci grubu, Trabzon, Rize ve Artvinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu (Fotograflı)


RİZE (A.A) - Amerikadan gelen 16 kişilik öğrenci grubu, Trabzon, Rize ve Artvinde çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulundu.
     ABDnin University Of Wisconsis Eau Claire üniversitesinden 16 kişilik öğrenci gurubu, üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Paul Kaldjan ve yardımcısı Prof. Dr. Ari Singh Anand ile Doğu Karadenizde bazı illeri gezdi.
     Ekip olarak 22 Mayıs günü İstanbula geldiklerini belirten Kaldjan, yaptığı açıklamada, Şile bölgesi ile Gümülcineyi gezdikten sonra Doğu Karadenizin birbirinden güzel illeri arasında olan Artvin, Rize ve Trabzon illerini de gezerek buradaki eğitim, kültür ve sosyal yaşamlarını birebir yerinde gördüklerini ifade etti.
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar MYO Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Turan Yüksel ve Çankaya Belediyesi Dış İlişkiler Proje Koordinatörü Ali Fuat Sütlünün daveti üzerine bölgeye gelen ekip, ilk olarak Trabzonun tarihi mekanlarını gezdikten sonra Artvinin Arhavi ilçe merkezi ile çifte köprü mevki Mençuna şelalesi, Rizenin Fındıklı ilçesine bağlı çağlayan köyüne giderek buradaki tarihi taş dolma evlerini gezdi.
     Fırtına Vadisi üzerinde bulunan Ayder ile Kavrun yaylasını gezen ekip, daha sonra Pazar Meslek Yüksekokulu araştırma ve uygulama bahçesini, ardından Hemşin ilçesinde ki organik çay bahçeleri ile fabrikasını da gezdiler.
     Öğrencilerden bazıları da organik çay bahçesinde çay topladı.
    
     Muhabir: Sabri Aslışen
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber ABDli öğrenciler Doğu Karadenizde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER