ABDnin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Boluda

ABDnin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Boluda -Büyükelçi, 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampını ziyaret etti -Büyükelçi Ricciardone: Spora olan tutkumuz, Türklerin ve bizim pek çok benzerlikle


BOLU (A.A) - Amerika Birleşik Devletleri Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Boludaki 12 Dev Adam Basketbol Okulları Uluslararası Basketbol Eğitim Kampını ziyaret etti.
     Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) 15 Temmuzda başlayan kampı ziyaret eden Ricciardone, Boluda bulunmaktan ve kampa katılmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
     Türkiyenin dört köşesinden kampa gelen öğrenci bulunduğu, kampa katılmanın bir ayrıcalık olduğunu ifade eden Ricciardone, Bu kampa Dubaiden ve Afganistanda gelenler var. Buraya Amerikadan gelen koçlarımız da var. Spora olan tutkumuz, Türklerin ve bizim pek çok benzerliklerimizden biridir diye konuştu.
     Ricciardone, sporun bütün insanları birleştirdiğini dile getirerek, Bu kampta geleceğin ünlü oyuncularının olacağına inanıyorum ve belki bugün burada tanıştığımız gençlerimiz gelecekte NBAda oynayacak. Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur ya da Ömer Aşık gibi onlar da başarılara imza atacaklar. Kampa katılan bazı öğrencilerimiz de Amerikaya eğitim için gelerek üniversite liginde oynayacaklardır. Kampa gelen yetenekli gençler sadece burada basketbol oynamıyorlar. Bazı değerleri öğreniyorlar dedi.
    
     -İyi insanlar yetiştirmek istiyoruz-
    
     Türkiye Basketbol Federasyonu Dış İlişkiler Direktörü Emir Turam ise organizasyonla gurur duyduklarını, daha önce Diyarbakır ve Samsunda yapılan organizasyonun bu yıl Boluda yapılmasından çok mutlu olduklarını kaydetti.
     Türkiye Basketbol Milli Takımının dünya ikincisi, Türkiye Kadın Basketbol Milli Takımının da Avrupa ikincisi olduğunu anımsatan Turam, şunları söyledi:
     Milli takımların bu başarısı Türkiyeyi FIBA sıralamasında dünya 6ncılığına çıkarmıştır. Dünya ve Avrupa şampiyonları herkesin gözü önünde oluyor ama arka tarafta görünmeyen bir dünya ve emek var. Biz burada sadece iyi oyuncu değil, doğruları olan, bilinçli, iyi insanlar yetiştirmek istiyoruz. Saygıyı, çalışmayı ve birlikteliği öğretiyoruz.
     Ricciardone ve antrenörler, AİBÜ Spor Salonunda öğrencilerle basketbol oynadı.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber ABDnin Ankara Büyükelçisi Ricciardone, Boluda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER