Acil Serviste saldırıya uğrayan doktor, olayı

Acil Serviste saldırıya uğrayan doktor, olayı anlattı -Bilecik 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Kaya: -Boynuma darbe aldığımdan herhangi bir beyin travması riskine karşı 24 saat müşahede altında kalmam gerekiyor -Müşahede Odasında


BİLECİK (A.A) - Bilecik Devlet Hastanesinde dün muayene ettiği hastanın saldırısına uğrayan Bilecik 112 Acil Servis Başhekimi Dr. Ali Kaya (26), boynuna darbe alması nedeniyle herhangi bir beyin travması riskine karşı 24 saat müşahede altında kalması gerektiğini bildirdi.
     Kentte görevli bir grup sağlık çalışanı, Dr. Kayayı hastanenin Müşahede Odasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.
     Meslektaşlarına, duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Dr. Kaya, bir hastayı muayene ederken Acil Servise gelen birkaç kişi gördüğünü ve muayeneyi bırakıp içeride bulunan epilepsi hastasıyla ilgilenmeye başladığını söyledi.
     Sara hastası, ölüyor diye bağıran hasta yakınlarını Acil Servise aldırıp, hasta İbrahim Çnin nörolojik muayenesini yaptığını dile getiren Dr. Kaya, şöyle devam etti:
     Tüm sistemik muayenelerini yaptık ve her şeyin normal olduğunu belirledik. Hastanın hafif strese bağlı bir durumu vardı ve epilepsi kasılmaları yoktu. Nöroloji uzmanımızla da görüştüm. Tedavisini düzenledikten sonra Müşahede Odasına gönderdim. Başka bir hastayı muayene ederken birilerinin bağırdığını, hakaret ve küfürler ettiğini duydum. Başka bir hastaya bir şey oldu mu- düşüncesiyle muayene odasından çıktım. Acil uzmanımız, Müşahede Odasına gitmiş. Ben de oraya gittim. Müşahede Odasında, Nasılsın- diyerek eğildiğim anda hasta bana tekme attı ve sendeleyip düştüm. Ondan sonra yasal işlemler başladı. Boynuma darbe aldığımdan herhangi bir beyin travması riskine karşı 24 saat müşahede altında kalmam gerekiyor.
     Yeterli pratisyen doktor olmaması nedeniyle gönüllü olarak 112 Acil Servis Başhekimliği görevini üstlendiği bilgisini veren Dr. Kaya, İbrahim Çden şikayetçi olduğunu belirtti.
     Bilecik Tabipler Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlının da bulunduğu grup, Müşahade Odasından ayrıldıktan sonra hastane bahçesinde bir süre yürüyüp alkış tutarak, olayı protesto etti.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Muhsin Arslan / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Acil Serviste saldırıya uğrayan doktor, olayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER