Açtığı atölyede 45 kişiye istihdam sağladı

Açtığı atölyede 45 kişiye istihdam sağladı


BİTLİS (A.A) - Bitlisli işadamı Harun Gücü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) destekleriyle Tatvanda açtığı pvc atölyesinde, 45 kişiye istihdam sağladı.
     Gücü, yaptığı açıklamada, atölyede yazın çalışan sayısının 130a kadar çıktığını belirterek, yaptıkları pvc üretimiyle 10 ilin de distribütörlüğünü aldıklarını bildirdi.
     Gücü, Tatvan Emniyet Müdürlüğünün Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı projesi kapsamında Bitlis Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü ile Tatvan Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü pvc kursu kapsamında, kursiyerleri 3 ay süreyle atölyesinde istihdam ettiğini anımsattı.
     Atölyede çalışanların hem iş sahibi olduğunu hem de meslek öğrendiğini ifade eden Gücü, şöyle konuştu:
     Atölyemizde dış cephe giydirme, parke döşeme ve pimapen işlerini yapıyoruz. Her geçen gün gelişen teknolojiyle birlikte, atölyemizi de geliştirerek daha fazla kişiyi istihdam etmeyi amaçlıyoruz. Bölgeye yapılan yatırımlar hem bölge insanına hem de işadamlarına artı değer olarak geri dönüyor. İşadamları gönül rahatlığıyla bölgeye yatırım yapabilir. Bitlisi büyük şehirlere kıyasladığımızda, burada işgücü daha fazla. Burada işçi arama gibi bir sorun yok. Ayrıca bölgemize daha fazla yatırım yapılırsa, işsizlik sorunu da bir nebze çözülür. Bölgemiz ve bölge insanımız için yatırımlarımıza devam edeceğiz.
     Proje kapsamında risk grubundaki 12 kursiyerden 6sını kurstan sonra da istihdam ettiğini belirten Gücü, diğer kursiyerlerin istemesi halinde, onları da istihdam edebileceğini kaydetti.
     Gücü, İlimizde kalifiyeli eleman konusunda sıkıntı yaşanıyor. Proje kapsamında atölyemizde istihdam ettiğimiz kursiyerlerden memnun kaldık. Çünkü kalifiyeli elaman eksikliği yaşıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Açtığı atölyede 45 kişiye istihdam sağladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER