AÇÜde akademisyenlerin akademik yayınları ödüllendirildi

AÇÜde akademisyenlerin akademik yayınları ödüllendirildi


ARTVİN (A.A) - Artvin Çoruh Üniversitesinde (AÇÜ) bazı öğretim üyeleri, geçen yılki akademik yayınları sebebiyle ödüllendirildi.
     Nihat Gökyiğit Kültür ve Kongre Merkezindeki ödül törenine Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Çoruh üniversitesi Rektörü Mehmet Duman, Artvin İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Alper Sır, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner, akademisyenler ve davetliler katıldı.
     Rektör Prof. Dr. Mehmet Duman, Türkiyenin son yıllarda endüstri ve ticaretteki gelişmelere paralel olarak bilim ve teknolojide de atılım yaptığını ifade ederek, üretimdeki patlamanın ülkedeki üniversite ve makale sayılarına da yansıdığını söyledi.
     Duman, siyasetin yakın tarihte bilim politikasında değişiklik yaparak araştırma ve geliştirmeleri teşvik etmesi, bilim ve teknoloji çalışmalarına kaynak ayırmasının bu alanda ki gelişmeleri daha da ileriye götürdüğünü söyledi.
     AÇÜnün iki önemli projesinin olduğunu da söyleyen Duman bunlardan ilkinin halkın da istifade edebileceği üniversitenin şehir yerleşkesinde merkezi kütüphane yapmak, ikincisinin ise içinde canlı kelebek müzesi de olan yaban hayatı müzesi yapmak olduğunu belirtti.
     Konuşmaların ardından AÇÜde profesörlük ve doçentlik unvanı alan akademisyenlere cübbeleri giydirildi. Bazı öğretim görevlilerine de geçen yıl yayınlanan akademik çalışmaları sebebiyle çeşitli ödüller verildi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Tuncay Bekar
<< Önceki Haber AÇÜde akademisyenlerin akademik yayınları ödüllendirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER