Adanada Kent Kültür ve Demokrasi Formu

Adanada Kent Kültür ve Demokrasi Formu


ADANA (A.A) - TMMOB Mimarlar Odası tarafından Kent Kültür ve Demokrasi Formu düzenlendi.
     TMMOB Mimarlar Odası Genel Sekreteri Necip Mutlu, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Salonunda düzenlenen etkinlikte, Türkiyenin genel konumu, kentsel özellikleri, nitelikleri ve taşıdığı değerler nedeniyle, küresel sermaye gruplarının ilgisini çektiğini belirtti.
     Bu durumun kaygılanmalarına neden olduğunu ifade eden Mutlu, şunları kaydetti:
     Göçler, imarsız gelişme, ayrıcalıklı plan kararları, estetikten yoksun, kimliksiz ve her biri doğa ve tarih yağması olan TOKİ yapılaşmaları ile kentlerimiz korunmasız ve her türlü talana açık hale gelmiştir. Bu süreçte kentsel sorunlara karşı duyarlılığın daha da artırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesinin sağlanmasına ihtiyaç vardır. Kentsel, kültürel, demokratik toplumsal muhalefetin kanun hükmünde kararnameler ve yasalarla susturulmaya çalışıldığı, doğal ve kültürel değerlerimizin ve yaşamımızın şekillendirilip yok edilmeye başlandığı bir dönemde, bu tahribata karşı bilim, kültür-sanat insanlarının, meslek örgütlerinin, sivil demokratik kuruluşların bir arada mücadele vermesinin önemi artmaktadır.
     Toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı da birer konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada Kent Kültür ve Demokrasi Formu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER