Adanada 18 yaşındaki kızın ölümü

Adanada 18 yaşındaki kızın ölümü -Genç kızın, ağabeyi ve kuzenlerinin, erkek arkadaşını dövdüğü gerekçesiyle intihar etmesiyle ilgili açılan dava görülmeye başlandı


ADANA (A.A) - Adanada, 18 yaşındaki kızın, ağabeyi ve kuzenlerinin, erkek arkadaşını dövdüğü gerekçesiyle intihar etmesi olayıyla ilgili açılan dava görülmeye başlandı.
     Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, 2 Ağustos 2012de merkez Seyhan ilçesi Levent Mahallesindeki sulama kanalına atlayarak intihar eden Dilan Bnin (18) erkek arkadaşı Yalçın Uyu darbettikleri öne sürülen tutuksuz sanıklardan ağabey R.B. (19) ile kuzenlerinden M.Ş.B. (25) hazır bulunurken, diğer sanık H.B. (19) ise askerde olduğu için duruşmaya katılmadı.
     Sanık M.Ş.B. savunmasında, maktul kuzeni Dilan Bnin başına ileride kötü bir şey gelmemesi için sevgilisi ile konuşmak istediklerini belirterek, yanlarında silah ve bıçak bulunduğu iddialarının ise doğru olmadığını söyledi.
     Olay yerine gittikleri araçta sadece bir sopa olduğunu ifade eden M.Ş.B, R.B, Yalçın Unun kız kardeşiyle aralarında bir şey olmadığını söylemesi üzerine sinirlendi ve onu sopayla kovaladı. Dilan da o sırada korkarak suya atladı dedi.
     Sanıklardan R.B. ise avukatı olmadığı gerekçesiyle savunma yapmadı.
     Mahkeme heyeti, ifadesinin alınmasının gerektiğine hükmettiği Yalçın Unun bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.
    
     -Olay-
    
     Merkez Seyhan ilçesi Levent Mahallesinde 2 Ağustos 2012de, Yalçın Unun, sevgilisi Dilan Bnin ağabeyi R.B. ile kuzenleri M.Ş.B. ve H.B. tarafından darbedildiği, olay sırasında Dilan Bnin de sulama kanalına atlayarak intihar ettiği öne sürülmüştü.
     Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar R.B, H.B. ve M.Ş.B. hakkında töre saiki ile öldürme, yaralama ve tehdit suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada 18 yaşındaki kızın ölümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER