Adanada AK Partili kadınlara saldırı iddiası

Adanada AK Partili kadınlara saldırı iddiası -Kozan ilçesinde, ev ziyaretlerinde bulunan Kadın Kolları Başkanı Boyraza "çözüm sürecine" tepki gösteren bir kişinin hakarette bulunarak saldırdığı iddia edildi (Fotoğraflı-Görünt


ADANA (A.A) - Adananın Kozan ilçesinde ev ziyaretlerinde bulunan AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Yurdagül Boyraza "çözüm sürecine" tepki gösteren bir kişinin hakarette bulunarak saldırdığı iddia edildi.
     AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bilgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kurtaran ile Kadın Kolları Başkanı Boyraz ve kadın kolları üyeleri, parti binasında basın toplantısı yaptı.
     Boyraz, Cumhuriyet Mahallesi Taştekin Sokakta üyeleriyle ev ziyareti için dolaştıkları sırada, adının Mehmet Emin K. olduğunu öğrendiği kişinin yanlarına gelerek "çözüm sürecine" ilişkin eleştirilerde bulunduktan sonra Başbakan Erdoğan ve kendisine hakaret ettiğini, "Bunun hakkını veremiyorsunuz" diyerek başörtüsünü çekiştirmek suretiyle fiili saldırıda bulunduğunu ileri sürdü.
     Şikayetçi olduğu Mehmet Emin Knın gözaltına alındığını bildiren Boyraz, şüphelinin bir gece emniyette kaldıktan sonra hakaret ve saldırı suçlamasıyla sevk edildiği savcılıktaki sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığını belirtti.
     Bu tür saldırıların kendilerine yıldıramayacağını ifade eden Boyraz, şunları kaydetti:
     "Mahalle çalışmalarımız kapsamında bir kişi tarafından önce partimize daha sonra şahsıma yönelik sözlü ve fiziki saldırı gerçekleşti. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin başörtüme elini uzatması ve başörtümü çekiştirmesi kabul edilemez bir gerçek olduğundan bu olayı kamuoyu ile paylaşmak istedim. Bu saldırıyla ilgili olarak adli süreç başlamıştır. Sonuna kadar davamın arkasında olacağım. Bu tür saldırılar bizleri çalışmalarımızdan alıkoyamayacağı gibi daha azimli ve mücadeleci bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmemizi sağlayacaktır."
     İlçe Başkanı Yusuf Bilgili ise kadın kolları başkanına yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
     "Bu saldırı tamamen insanlık dışı bir davranıştır. Halkımız için bizzat önemli olan kritik ve önemli bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç iyi gidiyor ve teşkilat olarak başarıyla sonuçlanacağına inanıyoruz. Ancak kendisinin MHPli olduğunu iddia eden bir şahıs kadın kolları başkanımız Boyraza çalışmaları sırasında sözlü ve fiziki olarak saldırmıştır. Bu konu hakkında parti yönetiminden açıklama bekliyoruz. Acaba bu şahıs gerçekten parti teşkilatlarına üye midir- Bunu bütün MHP teşkilatına mal etmek de istemiyoruz ve açıklama bekliyoruz. Bu davranışı gerçekleştiren şahıs kendi partilerinde kayıtlı üye ise partilerinden ihraç edilmesini bekliyoruz. Çünkü bu insanlık dışı bir saldırıdır. Bu saldırı kadın kollarımıza değil tamamen camiamıza, parti teşkilatımıza yapılan bir saldırıdır. Bu olayın adli boyutunun partim ve şahsım olarak sonuna kadar takipçisi olacağım."
     Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ise saldırının insani ve ahlaki olmadığını bildirerek, "Ben MHPlilerin bu tür saldırı gerçekleştireceklerine inanmıyorum. Ancak bu tür saldırılar bizleri ve partimiz teşkilatını yıldıramaz. Bizler bu saldırılara boyun eğmeyeceğimiz gibi daha çok çalışacağız" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada AK Partili kadınlara saldırı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER