Adanada cami minareleri yön bulmaya da

Adanada cami minareleri yön bulmaya da yardım ediyor -Kentte etkili olan sıcak hava ve artan nemden dolayı kuzey kısmı yosun tutan cami minareleri, yön bulmaya yardım ediyor


ADANA (A.A) - Adanada etkili olan sıcak hava ve artan nemden dolayı kuzey kısmı yosun tutan cami minareleri, yön bulmaya yardım ediyor.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, özellikle yaz aylarında sıcaklıkların arttığı ve nem oranlarının yüksek olduğu Adanada, yapıların kuzey kesimleri daha az güneş alıyor.
     Özellikle yüksek olan ve temizlenmesi zor olan cami minarelerinin kuzey kesimleri az güneş aldığından, yosun tutarak siyah bir görünüm kazanıyor. Adanada yaşayan vatandaşlar kuzey kısımları yosun tutan minarelere bakarak yönünü kolaylıkla bulabiliyor.
     Adana Müftüsü Arif Gökce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adanada etkili olan sıcak hava ve nemden dolayı cami minarelerinin kuzeye bakan taraflarının yosun tuttuğunu belirterek, minarelerin bu halinin hoş olmayan bir görüntü oluşturduğunu kaydetti.
     Minarelerin zaman zaman temizlenmesi gerektiğini ifade eden Gökçe, cami derneklerinin bunu yapabileceğini belirterek, Cami derneklerinin görevi camileri temizleyip ve toparlamaktır. Mahalledeki hayır sahiplerini bularak onlara bu işleri yönlendirmek cami derneklerinin asıl görevidir. Ama Adanada bu pek yürümüyor. Belediyeden de alınacak teknik destekle kuzey kısımları yosun tutan minareler temizlenerek doğal görümüne kavuşturulabilir dedi.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada cami minareleri yön bulmaya da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER