Adanada cinayet

Adanada cinayet -Toptancılık yapan bir kişinin tabancayla öldürüldükten sonra cesedinin yakılarak, delillerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı belirlendi -Olayla ilgili bir kişi tutuklandı


ADANA (A.A) - Adanada, toptancılık yapan bir kişinin tabancayla öldürüldükten sonra cesedinin yakılarak, delillerin ortadan kaldırılmaya çalışıldığı belirlendi.
     Cumhuriyet Başsavcı Vekili ve Basın Sözcüsü Ahmet Akkaya, yaptığı yazılı açıklamada, 2 Nisan 2013 tarihinde Çukurova ilçesi Dörtler köyü Topalak mevkisinde yol kenarında bir cesetin yanmakta olduğunun İlçe Jandarma Komutanlığına ihbar edildiğini belirtti.
     Nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda Çukurova İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince olaya müdahale edildiğini belirten Akkaya, Yapılan incelemede; maktulün asfalt yol kenarına sırt üstü yatırılmış ve üzerine çeşitli plastik malzemelerle kağıt parçaları konularak yakılmış olduğu belirlenmiştir. Cesedin üzerinde yapılan araştırmada arka cebinden çıkan ve büyük bir kısmı yanmış nüfus cüzdanından maktulün isminin F.K. olduğu tespit edilmiştir ifadelerini kullandı.
     Akkaya, olayın failinin tespitine çalışıldığı sırada, bir vatandaş tarafından olay anında yanan cesedin yanında bir araç gördüğünü belirtmesi üzerine güzergah üzerindeki güvenlik kameralarından inceleme yapıldığı ve tarife uygun sol arka stop lambası yanmayan bir aracın tespit edildiğini bildirdi.
     Maktulün yakın çevresiyle yapılan görüşmelerde, son olarak birlikte görüldüğü H.İ.Bnin tarife uygun bir aracının olduğu bilgisine ulaşıldığını anlatan Akkaya, şöyle devam etti:
     Şüpheli H.İ.B. bu olayı soruşturan özel ekip tarafından, güvenlik kameralarından tespit edilen araçla Adana şehir merkezinde yakalanmıştır. Araç üzerinde yapılan incelemede ve elde edilen diğer bulguların değerlendirilmesi sonucunda olay yerinde bu aracın kullanıldığı sonucuna varılmıştır. Yapılan otopside maktulün ateşli silahla öldürüldükten sonra yakılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir. Şüpheli H.İ.B, nöbetçi cumhuriyet savcısı tarafından ifadesinin alınmasından sonra sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Soruşturma halen devam etmektedir. Olayın üzerinde titizlikle durarak yoğun ve özverili bir şekilde çalışarak kısa bir sürede olayı aydınlatan jandarma görevlilerine teşekkür ediyoruz.
     Öte yandan, 2 çocuk babası F.Knın toptancılık yaptığı, husumetli H.İ.B. ile başka bir arkadaşı arasında arabulucuk yapmaya çalıştığı öğrenildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Emine Konuk

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER