Adanada dolandırıcılık iddiası

Adanada dolandırıcılık iddiası -Kendilerini asker ve MİT görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları 200 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla 3 kiyşi yakalandı


ADANA (A.A) - Adanada jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, kendilerini asker ve MİT görevlisi olarak tanıtıp vatandaşları 200 bin lira dolandırdıkları iddiasıyla 3 kişi yakalandı.
     Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığınca, yapılan ihbarlara yönelik olarak yürütülen istihbarat çalışmalar sonucunda, Adana şehir merkezi, ilçe, belde ve köylerinde M.Bnin kendisini Adana İl Jandarma Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT) görevli Metin Astsubay olarak tanıttığını belirlendi.
     M.Bnin vatandaşları evlenme, işe yerleştirme gibi vaatlerle kandırarak yaklaşık 200 bin lira dolandırdığını tespit eden ekipler, zanlıyı gözaltına aldı.
     Yine değişik tarihlerde son aylarda Kozan ilçesi Çukurköprü Köyünde kendisini Çukurköprü Jandarma Karakol Komutanı D.E.D. olarak tanıtan B.A.Ü. ve kendisini Adana İl Jandarma Komutanlığında görevli Bordo Bereli Yüzbaşı olarak tanıtan ve irtibat kurduğu şahısları dolandıran E.C.K da gözaltına alındı.
     Ooperasyonlarda zanlılardan çok sayıda astsubay kıyafeti ve askeri malzeme, 1 adet ajanda, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet askeri kimlik kartı, 1 adet askeri üniforma, 1 adet kelepçe, 1 adet 9 milimetre tabanca namlusu, 4 adet kamuflaj ve haki elbise, 1 adet harici elbise pantolonu, 32 kişiye ait dosya evrakı ele geçirildi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adanada dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER