Adanada hal esnafı yol kapattı

Adanada hal esnafı yol kapattı -Büyükşehir Belediyesini protesto eden hal esnafı, bir süre kapattıkları D-400 karayoluna sebze döktü


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesinin korsan sebze ve meyve satışını önlemediğini iddia eden bir grup hal esnafı, yol kapatarak belediyeyi protesto etti.
     Adana Kabzımallar Esnaf Odası Başkan Vekili Zafer Halaçoğlu, Vedat Dalokay Hal Kompleksindeki dernek binası önünde yaptığı açıklamada, korsan satış yapan komisyoncularla ilgili şikayetlerini yetkililere iletmelerine rağmen belediyeden cevap alamadıklarını ve korsan satışların hem kendilerine, hem de ülkeye zarar verdiğini belirtti.
     Adananın Türkiyede sebze meyve üretiminde ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Halaçoğlu, 2010 yılında çıkan yeni Hal Yasasına uyduklarını belirterek, Müşterilerimizin sadece isimlerini değil, araç plakalarından vergi numaralarına kadar her türlü bilgiyi faturalara yazdık ve bildirim yaparak mallarımızın satışlarını yaptık. Fakat ne yazık ki devletimizi zarara sokan, esnafımızı mağdur eden görevliler, asla görevlerini yapmamıştır dedi.
     Açıklamanın ardından yaklaşık 200 kişi, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin engellemesine rağmen halden çıkarak D-400 karayolunu trafiğe kapattı.
     Yola karpuz, domates, salatalık ve tere döken esnaf oturarak sürdürdükleri eylemde, yolu yaklaşık 45 dakika trafiğe kapattı.
     Emniyet yetkililerinin esnaf temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.
     Ancak bazı protestocular, hal içerisine girdikten sonra Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğünün bulunduğu binaya saldırarak camlarını kırdı.
     Grup, bir süre sonra dağıldı.
    
     Muhabir: Ömer Yıldız / Tevfik Işık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanada hal esnafı yol kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER