Adanada mobilya sektörü fuarına doğru

Adanada mobilya sektörü fuarına doğru


ADANA (A.A) - Adana Mobilya ve Dekorasyon Fuarının bilgilendirme toplantısı Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Toplantı Salonunda sektör temsilcilerinin katılımı ile yapıldı.
     Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, 4-10 Ekim 2012 tarihleri arasında bu yıl 6ncısı yapılacak fuarın başarılı geçeceğine inandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, mobilya ve ayakkabıcılık sektöründe Adananın Türkiyede lider konumda olduğunu anlattı.
     Aldırmaz, mobilya sektöründe var olan değeri öne çıkartmak gerektiğini, bu konuda her türlü desteğe hazır olduklarını vurguladı.
     Mobilyacılar sitesinin daha güzel bir görünüme kavuşması için site esnafına büyük görevler düştüğünü, bu konuda belediyenin de üzerine düşeni yapacağını kaydeden Aldırmaz, mobilyacılara Adanaya verdiği ekonomik katkılardan dolayı teşekkür etti.
     Adana Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer de, gelişmiş ülkelerde kümeleşmenin ön plana çıktığını bildirdi. Kümeleşmenin başarılması durumunda bakanlıktan ve Kalkınma Ajansından destek alınabileceğini belirten Gizer, bu konuda proje hazırladıklarını belirtti.
     Adana Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök ise, fuarların bölgesel olması halinde daha başarılı sonuçlar alınacağını anlattı. Bu konuda çok mesafe alındığını bildiren Sürenkök, Büyükşehir Belediyesi de sektöre büyük destek veriyor. Sitelerin yolları yapıldı ve Başkanımız hiçbir yardımı esirgemiyor. Kendisine teşekkür ediyoruz ifadelerini kullandı.
     Adana Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı da, konuşmasında Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaza kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.
     TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç ise hazırlıkları son aşamaya gelen fuarla ilgili genel bilgiler verdi.
     Fuarın her geçen yıl büyüdüğünü anlatan Yamaç, Son üç yıldır fuar sürekli büyüyor. Geçen yıl 42 bin ziyaretçiyi ağırladık. Bu yıl 50 bin ziyaretçi ağırlayacağız. 8 ülkeden, 40 farklı il ve 100den fazla ilçeden sektör temsilcileri davet edildi. Adana bölgesel bir fuar olma yolunda ilerliyor ifadelerine yer verdi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Adanada mobilya sektörü fuarına doğru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER