Adanada organlarıyla 5 hastaya umut olan

Adanada organlarıyla 5 hastaya umut olan seyis -Attan düşerek hayatını kaybeden ve organları bağışlanan seyisin cenazesi toprağa verildi -Ölen seyisin ağabeyi Serin: -"Kardeşim inanılmaz derecede atları çok seviyordu. Çevresin


ADANA (A.A) - Adanada, attan düşerek hayatını kaybeden ve bağışlanan organlarıyla 5 hastaya umut olan seyisin cenazesi toprağa verildi.
     Adana Hipodromunda yaklaşık 6 yıldır seyislik yapan ve bakımını yaptığı attan düşerek yaşamını yitiren Volkan Serinin (24) cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yakınları tarafından alınarak, Küçükdikili Mahallesindeki baba evine getirildi. Burada helallik alındığı sırada baba İhsan ve anne Güler gözyaşlarını tutamadı.
     Volkan Serinin ağabeyi Ali Serin, gazetecilere yaptığı açıklamada, acılarının çok büyük olduğunu söyledi.
     Kardeşinin beyin ölümü gerçekleştikten sonra doktorların organların bağışlanması konusunda kendilerine başvurduklarını belirten Serin, "Biz de hiç tereddüt etmeden kabul ettik. Kardeşimde kaybettiğimiz umutların bir umut bekleyen başka hastalara aktarılması için mücadelemizi biz de verdik. Organların bağışlandığını, uygun dokuların bulunduğunu öğrendik. Onlardan tek isteğimiz; bizi ziyarete gelirlerse çok seviniriz" dedi.
    
     -Atları çok seviyordu-
    
     Serin, kardeşinin atları çok sevdiğini bildirerek, şunları kaydetti:
     "Kardeşim inanılmaz derecede atları çok seviyordu. Çevresinden ot toplayıp baktığı ata götürüyordu. Otları sırtına alıp yürüyerek gidiyordu. Böyle bir iş kazası geçirmesi bizleri çok üzdü. Acımız çok büyük, tarif edilmez, yaşayan bilir. En son baktığı Arasgülü adlı atın yarışını izlemeye gitmiştim ve o at yarışı kazanmıştı, kardeşim de çok mutluydu."
     Organ bağışı konusunda aileleri de duyarlı olmaya davet eden Serin, "Bir insan o organı almışsa, o kişiyi karşımızda görürsek aynı kardeşimizi görmüş gibi oluruz. Durumu yoksa evimizde bile bakarız, kapımız onlara her zaman açık. Herkes organlarını bağışlasın, umut bekleyen hastalara umut olsun" diye konuştu.
    
     -"Herkese örnek olsun"-
    
     Baba İhsan Serin ise sözün bittiği yerde olduklarını belirterek, "İnşallah onlara faydalı olur da onların bedeninde oğlum yaşar temennim budur. İnsanlık namına bunu yaptım, herkese örnek olsun" ifadelerini kullandı.
     Volkan Serinin cenazesi daha sonra Buruk Mezarlığında toprağa verildi.
     Serinin karaciğerinin Adanada acil organ bekleyen Sedat Kahramana nakledildiği, sağ böbreğinin ise Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde organ bekleyen 5 kişiden birisine nakledilmesi için tetkiklerin sürdüğü bildirildi.
     Adana Hipodromunda yaklaşık 6 yıldır seyislik yapan Volkan Serin (24) önceki gün bakımını yaptığı attan düşerek yaralanmış, kaldırıldığı Adana Numune Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşmişti.
     Serinin organlarının ailesi tarafından bağışlanması üzerine gece yapılan operasyonla alınan kalp Gaziantepe, akciğer Ankaraya, sol böbrek Antalyaya, karaciğer ve sağ böbrek ise Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine gönderilmişti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik - Yusuf Koyun
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada organlarıyla 5 hastaya umut olan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER