Adanada yüzme havuzu işletmecilerine eğitim verildi

Adanada yüzme havuzu işletmecilerine eğitim verildi


ADANA (A.A) - Adanada yüzme havuzu işletmecilerine Yüzme Havuzlarının İşletilmesinde Dikkat Edilecek Hususlar ve İşletmecilerin Yasal Sorumlulukları konusunda eğitim verildiği bildirildi.
     Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, havaların ısınması ve okulların tatile girmesiyle açık ve kapalı yüzme havuzlarının kullanımında artışlar yaşandığı belirtildi.
     Havuzların kontrolsüz bir şekilde işletilmesi neticesinde, havuz kullanıcıları için ciddi sağlık riskleri oluşturabilecek bir ortam meydana getirdiği bildirilen açıklamada, halk sağlığının korunması açısından ticari yüzme havuzlarının 06 Mart 2011 tarih ve 17899 sayılı Yüzme havuzlarının Tabii Olacağı Sağlık Esasları ve Şartları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre işletilmesi önem arz ettiği kaydedildi.
     Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Bu kapsamda ilimizde bulunan havuz işletmecilerine Yüzme Havuzlarının İşletilmesinde Dikkat Edilecek Hususlar ve İşletmecilerin Yasal Sorumlulukları hakkında Halk Sağlığı Müdürlüğü Çevre Sağlığı Birimi tarafından, 05 Temmuz tarihinde Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda eğitim düzenlendi. Toplantıya 55 havuz işletmecisi katılım sağlanmıştır. Eğitimde yüzme havuzlarından kaynaklanan hastalık riskleri ve alınacak önlemler, havuzlarda olması gereken fiziki şartlar, işletilmesi esnasında dikkat edilecek hususlar, havuz suyu kimyasalları, ilgili yönetmelik kapsamında yapılması ya da yaptırılması mecburi analizler ile havuz işletmecilerinin yasal sorumlulukları hakkında bilgiler verilmiştir. Eğitim sonunda bu tür eğitimlerin periyodik olarak yapılacağı vurgulanmıştır.
    
     Muhabir: Adana / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Adanada yüzme havuzu işletmecilerine eğitim verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER